A Váci Dunakanyar Színház áprilisi előadásai

Szeretettel vár minden érdeklődőt a Váci Dunakanyar Színház áprilisi előadásaira.

Programok

Április 6. 19 óra: A fajok eredete – Nézőművészeti Kft.

Tasnádi István keltetőjében született opusz evolúciós problémákat feszeget a csirke-lét szemszögéből.

Leleményes jelenetek mutatják be az emberré válás stációit, a társas együttműködés, a nyelv- és mítoszteremtés, a táplálkozás alakulását. Van cirkuszi attrakció, állatszám és börleszk szituáció is, de a permanens hahotázás közben időnként csak elszorul a szív. Jutalom-játék három színésznek, szórakoztató ajándék a nézőnek, a mélyben azonban fenyegetően leselkedik a félelmetes valóság.

Szereplők: Mucsi Zoltán – Scherer Péter/Katona László – Thuróczy Szabolcs

Április 9. 18:30 óra: Dr. Zacher Gábor Vácon

Gyere el és hallgasd meg Zacher Gábor véleményét számos komoly és könnyedebb témában! Ha pedig az előadás végén még marad benned kérdés, itt azt is felteheted! (Jegyek csak online érhetők el.)

Dr. Zacher Gábor magyar főorvos, toxikológus, aki sok évtizedes szakmai múlttal rendelkezik, ugyanakkor képes közérthetően kommunikálni a szakmában nem jártas emberekkel is, ennek is köszönheti nagy népszerűségét. A rendezvény egyik célja, hogy személyesen beszélgethessenek a hallgatók egy elismert, ugyanakkor mondanivalóját szórakoztató módon előadó szakemberrel, ahol az új tudás szerzése és a nevetéssel teli időtöltés egyaránt garantált.

A helyfoglalás az érkezés sorrendjében történik.

Április 10. 19 óra: Skorpió – tragikomédia

A január14-én elmaradt előadás pótlása. A jegyeik érvényesek előzőleg megváltott helyükre. Kerékgyártó István új drámája, a Skorpió látlelet jelünkről és közelmúltunkról.

A 2000 és 2025 között játszódó családtörténet, egy nagyvállalkozó és fiai sorsa az a prizma, amely által megérthetjük a rendszerváltás máig ható ellentmondásosságát, amelynek sötét oldala a legújabb kori Magyarországra is árnyékot vet.

A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kamion és autó ütközött tegnap Vác térségében

Szereplők: Mészáros Máté – Ullmann Mónika – Schruff Milán – Járó Zsuzsa – Csonka András – Pataki Ferenc

Április 13. 19 óra: Boldog születésnapot avagy Hatan pizsamában – Pesti Művész Színház

Egy franciaországi nyaralóban Bernard és neje, Jacqueline vendégeket várnak.

Jön Bernard legjobb barátja, Robert, aki Jacqueline titkos szeretője, Brigitte, Bernard titkos szeretője. A ház ura feleségének úgy állítja be a dolgot, mintha Brigitte Robert párja lenne, de mivel Robert még sosem látta a nőt, összetéveszti a szobalánnyal. Ám beállít a szobalány férje is, Bertrand…

Szereplők: Egyházi Géza – Nyertes Zsuzsa – Csengeri Attila/Várfi Sándor – Lengyel Eleonóra/Fogarassy Bernadett – Bodrogi Attila

Április 16. 15 óra, április 17. 14 óra és április 18. 15 és 18 óra: Álom, szerelem: Szentiván – a Boronkay-színtársulat előadása

Baj van a szerelemmel…… nagy baj, veszekedéstől, marakodástól hangos az erdő: fiatalok bolyonganak szerelemre vágyva, Titánia és Oberon civakodása messzire elhallatszik, a boldogtalan Hyppolita Theseus felesége lesz nemsokára. Orvosolni kell a bajt – dönt Oberon, és varázsszerért küldi Puckot… Mindeközben a mesteremberek előadásra készülődnek.

Alkotók: Balla Eszter, Bihary Gergely, Bogdán Anna, Csalár Csenge, Csépai Anna, Dian András, Fűzéri Dóra, Gödri Dániel, Halász Gergő, Isztujka Dávid, Kollár András, Kónya Blanka, Muka Árpád, Muka Levente, Nagy-Hajzsel Emma, Nyikonyuk Gergő, Rauscher Dóra, Sapka Roland, Surányi Szilárd, Szamosvölgyi Zita, Tóth Bori, Vatai-Frey Rebeka, Vatai-Frey Tamara.

Színpadra rendezte: Váradi Ágnes

Az előadás hossza: 90 perc egy szünettel

Április 17. 19 óra: Játszma! – dr. Csernus Imre improvizációs estje

(Jegyek csak online érhetők el.)

Az est a (pár)kapcsolatokban keletkező konfliktusokról és azok megoldásairól szól: hipochonder társ, szeretetéhség, önbizalomhiány, játékszenvedély, válás, megcsalás… Csernus doki és a színészek az emberi kapcsolatok nehézségeit veszik górcső alá.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Bölcsődék napja - „Hivatástudattal a szívekben”

Zűrzavaros világunk gyakori élethelyzeteit Stefanovics Angéla és Janklovics Péter színművészek játsszák el, dr. Csernus Imre pedig kommentálja, megfejti azokat. Ahogy gyakran elhangzik: a megoldások bizony rendkívül egyszerűek.

Április 20. 19 óra: Kormos Anett Stand-up comedy

Kormos Anett hosszú hallgatás után új önálló estjében mesél mindarról, ami az elmúlt időszakban történt vele.

Stand up előadásában szó lesz házasságról, válásról, gyerekről, kamaszgyerekről, világvégéről, és mindenről, ami miatt sírni kéne, de csak röhögve lehet túlélni.  Az est célja, hogy a néző hazafelé tartva úgy érezze: az ő élete…végül is egészen tűrhető.

Az előadást 18 éven felülieknek ajánlják!

Április 25. 10 óra: A székelylegény és az ördög – zenés mesejáték – Szép Ernő Színház

A székelylegény házasodna, de nincsen hozzá pénze. Elszegődik hát az ördöghöz szolgálatba.

Sok-sok furfang segítségével le is telik a szolgálat, és a szerelmesek egymáséi lehetnek. Végül még a leány anyja is táncot jár a lakodalomban.

Mindezt számos népdal kíséretében izgulhatják végig a nézők.

Szereplők: Fodor Barbara, Szinovál Olivér, Dóka Andrea, Bánhidi Krisztián, Kósa Zsolt, Szepesi Richárd Ricsosz, Szinovál Gyula

Csoportok esetén a jegyek ára 1500 Ft – Kísérők részére: 850 Ft.

Április 26. 19 óra: Egy apró kérés – Orlai Produkció (18+)

Házastársi pingpong egy részben.

Arnold sikeres építész. Megkapta élete legnagyobb felkérését: tervezzen látványos toronyházat Párizs közepére. Minden oka megvan az ünneplésre, erre is készül feleségével és legjobb barátaival. Kathrin azonban váratlan hírrel érkezik haza; egy pillanat alatt az összes közép- és hosszabb távú tervük új megvilágításba kerül. A két házaspár olyan meglepő komikus játszmák és szópárbajok közepén találja magát, amelyeknek egyikük sem sejti a kimenetelét. Németországban nagy színpadi sikere volt a vígjátéknak, amely kapcsolatokról, viszonyokról, hazugságról és igazságról szól őszintén és cinkos humorral.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Isten maga az élet és ti a kórházakban ezt az életet szolgáljátok” - 20 éves a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi és Lelkigondozói Szolgálata

A szerző engedélyét a Thomas Sessler Verlag GmbH és a Hofra Kft. közvetítette.

Az előadást 18 éven aluliaknak nem ajánlják.

Szereplők: Szávai Viktória, Járó Zsuzsa, Debreczeny Csaba, Mészáros Máté

Április 28. 17 óra: Lányok, Fiúk – Loupe Színházi Társulás

Vannak történetek, amiket mindenképpen el kell mondani. Vannak történetek, amikről lehetetlen beszélni. Ezek néha ugyanazok a történetek. (Jegyek csak online elérhetők – dinamikus árazás)

Most egy nő beszél a névtelenek közül, életről, halálról, szerelemről. A férfiak beszédes némaságáról. Egy felívelő és egy lefelé csúszó életpályáról. A gyerekek kiszolgáltatottságáról. Arról a gyilkos labirintusról, amit közösen építettünk, pár ezer évig, fiúk és lányok. Dennis Kelly jellemző írói eszköze a késleltetés, a feszültség fokozása, a kiszámíthatatlan fordulatokra építő hatáskeltés – aki egy Kelly-darab cselekményét előre elmeséli, az egyéb aljasságokra is képes. A Lányok, fiúk egyetlen ária, bravúros hangnemváltásokkal, egy stand-up tragedy: hiszik-e vagy sem, időnként nagyokat fognak nevetni és a sírás sincs kizárva. Ezért járunk színházba, nem?

Dennis Kelly-vel az Árvák után már másodszor találkozik a csapat. A Girls&Boys című darabot 2018-ban mutatták be Londonban, majd bejárta az egész világot. A díjnyertes angol drámaíró erős, háromdimenziós női karakterre írt történetét most az ország egyik legismertebb és legsokoldalúbb színésznője, Lovas Rozi előadásában láthatják a magyar nézők.

A színdarabot Magyarországon a THEATRUM MUNDI Színházi és Irodalmi Ügynökség képviseli.

Játssza: Lovas Rozi ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments