Add tovább a boldogságot! – Gyerekek üzennek március 20-án, a boldogság világnapján

A boldogság nemzetközi világnapja március 20-a, ezen a napon a Jobb Veled a Világ Alapítvány idén is közösségi megmozdulásra hívja az óvodákat és iskolákat. A világnap célja, felhívni a figyelmet a boldog és értelmes élet lehetőségére, amely tanulható és gyakorolható. A Jobb Veled a Világ Alapítvány 10 éve indította el a Boldogságóra Programot óvodák és általános iskolák számára, amely egy egész tanéven át tartó, az érzelmi intelligenciát fejlesztő élménypedagógiai program.

„Egy gyermek – egy üzenet – Add tovább a boldogságot!” címszóval a szervezők arra hívják a magyarországi és határon túli óvoda- és iskolapedagógusokat, hogy csoportjaikkal szívecske formájú üzeneteket készítsenek előzetesen, az élet kínálta apró örömforrások, a szeretet és az összetartozás jegyében.  Március 20-án pedig minden résztvevő csoport egy rövid sétát tegyen az intézményük környékén, amely során minden gyermek helyezze el az alkotását egy-egy postaládában. A kedves gesztuson keresztül így országszerte több tízezer család otthonába beköltözhet a boldogság világnapja. A helyi közösséget is megszólító ötlet Széll Henriett boldogságóra pedagógus nagykövettől származik, aki a makói óvoda intézményvezető helyettese, óvodapedagógusa. A megmozduláshoz máris rengeteg pedagógus csatlakozott a Boldog Óvoda és Iskola hálózatból és azon kívülről is.

A boldogságórákon a pozitív pszichológia kutatási eredményeire épített játékok, feladatok, gyakorlatok segítenek a pedagógusoknak és a gyerekeknek saját jóllétük növelésében és fenntartásában. A foglalkozásokon a gyerekek a boldog és értelmes élethez szükséges kompetenciákat játékos módon sajátítják el. A program sikerét és népszerűségét bizonyítja, hogy a 2023/2024-es tanévre vonatkozóan közel 1500 oktatási intézmény csatlakozott a kezdeményezéshez, ennek köszönhetően országszerte és a határon túli magyarlakta területeken több, mint 100 ezer gyermek vehet részt az évek óta sikeresen működő kezdeményezésben.

Bagdi Bella, a Jobb Veled a Világ Alapítvány elnöke, a Boldogságóra Program alapítója hangsúlyozta, hogy március 20-a kiemelkedően fontos az alapítvány számára, hiszen minden évben a boldogság világnapján indul a Boldog Óvoda és Boldog Iskola pályázat. A pályázatra június 30-ig jelentkezhetnek azok az oktatási/nevelési intézmények, akik a következő tanévben szeretnék a boldogságórás tevékenységeket beépíteni a mindennapjaikba. (Boldogságóra Program sajtóközlemény)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments