Idén is Virágos Vác – Várják a jelentkezőket április 15-ig

A „Virágos Vácért” szervezői idén is virágosításra hívják városunk lakóit. A verseny védnökei: Matkovich Ilona polgármester és Marton Zsolt megyéspüspök.

Versenykategóriák

Kertes házak esetében a bíráló bizottság elsősorban az utcafronton vagy az utcáról a ház előtt kialakított előkertet vizsgálja, de ahol erre nincs lehetőség ott az utcafront felőli erkélyek, ablakok virágosítását veszi figyelembe. A bírálati szempontok között szerepel a ház környékének általános rendezettsége és a növényzet ápoltsága és a fenntarthatóság.

Lakásszövetkezetek illetve társasházak, lépcsőházak kategóriájában lépcsőházanként lehet pályázni! A lakók nevében a lakásszövetkezet, társasház, lépcsőház kijelölt képviselője pályázhat. Az elbírálás során a bíráló bizottság a társasház, lépcsőház (házszám) körüli zöldterületen az előkert, és virágágy kialakítását vizsgálja elsősorban, valamint továbbra is szempont a környezet tisztasága, rendezettsége.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A Zöld Menedék május 1-jei és gyermeknapi programjai – Idén is hirdetnek rajzpályázatot

Intézmények kategóriában ugyancsak az összhatást vizsgálja a bíráló bizottság. Ez magába foglalja az adott intézményhez tartozó külső és belső területeknek, a növényzetnek a gondozottságát, de elsősorban a várost díszítő virágosítást. Az egyes intézmények között három típust különböztetnek meg:

oktatási intézmények;

egyházi, egészségügyi, szociális intézmények, sportlétesítmények;

vendéglátóhelyek, üzletek, üzemek, cégek.

Jelentkezési határidő: április 15. A jelentkezést a polgármesteri hivatal portáján elhelyezett ládába dobott jelentkezési lappal illetve az alábbi e-mail címre: posa.csilla@vacholding.hu elküldött jelentkezési lappal lehet.

A tudnivalók és a jelentkezési lap elérhetősége: VIRÁGOS

Idén újra lesz ingyenes virágosztás a jelentkezők számára.

Kertes házak: 1 egységcsomag (6 cserép)

Lakásszövetkezet, társasház, intézmény: 3 egységcsomag (18 cserép)

A virágosztás ideje: május 4. 9-13 óráig

Virágosztás helye választókerület szerint

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Elkészült a Vác Városért Választási Egyesület kompenzációs litája

Március 15. tér polgármesteri hivatal előtt (1-2-3-as választókerület)

Deákvár KRESZ-park (7-8-9-10-es választókerület)

Földváry tér Lehotka park (4-5-6-os választókerület)

Fontos tudnivalók

Akiknél a bíráló bizottság a jelentkezés feltételeinek megfelelően nem látja az utcáról a kiosztott, várost szépítendő virágokat kiültetve, azok jelentkezését 2025 évben nem fogadják el.

Az idei évben is kiemelten odafigyelnek a virágos utcaképre a családi házas övezetben, valamint a társasházaknál a háztömbökre. A legvirágosabb utcák, társasházas utcarészek díjazásban részesülnek.

Az egységcsomagot a jelentkező vagy annak meghatalmazottja írásos meghatalmazással veheti át. (Vác Város Önkormányzata – vac.hu)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments