Mentés a Remete-barlangnál

Pénteken kora délután érkezett a segélykérés a Börzsönyi Hegyimentő Szolgálat SOS telefonszámán. Egy túrázó hozzátartozója kért segítséget, elmondta, hogy a Remete-barlang közelében az 51 éves hölgynek kifordult vagy eltört a bokája. A Remete-barlangig még el tudtak jutni, de onnan már se felfelé se lefelé nem tudnak tovább haladni.

A Börzsönyi Hegyimentő Szolgálat szokolyai bázisáról azonnal útnak indult három hegyimentő, valamint a szolgálat ügyeletese riasztotta a Nagymarosi Önkéntes Tűzoltóságot is, ahonnan szintén hárman indultak a helyszínre.

A kiérkező egységek a járművekkel a 12-es főúton a Dömösi átkelőnél parkoltak le, onnan pedig gyalog folytatták az útjukat felfelé a régi sikló állomás felé majd onnan pedig a sárga jelzésen közelítették meg a helyszínt. Amikor megérkeztek a sérült bokáját jegelték és sínbe helyezték, majd összeszerelték a speciális kerekes hegyimentő hordágyat.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kerékpáron és lóháton, avagy a „Kerékpározás és lovaglás” sikerei

Bár a kerekes hordágy sokat könnyített, a ment egységek így is csak óvatosan tudtak lefelé haladni a rendkívüli nehéz terepen. A vasúti síneken való átkelés külön óvintézkedéseket igényelt, valamint a vasúti töltésnél lévő meredek vaslépcsőnél is kötelek segítségével kellett lecsúsztatni a hordágyat a 12-es főútig. (borzsonmentok.hu)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments