Nagyheti és húsvéti püspöki szertartások

Virágvasárnappal elkezdődik a nagyhét. A Váci Egyházmegye nagyheti és húsvéti szertartásai virágvasárnap a székesegyház előtt és Barátok templomában, a hétközi szertartások a Piarista templomban és a Barátok templomában zajlanak. A szertartásokat dr. Varga Lajos segédpüspök végzi.

A Váci Egyházmegye március 24-én, virágvasárnap 9 óra 30 perctől kezdődik a barkaszentelés a székesegyház előtt. Innen együtt a résztvevők átvonulnak a Barátok templomába, ahol a szertartás szentmisével folytatódik tovább (kb. 10 órától).

Nagycsütörtökön, március 28-án 10 órakor kerül sor a krizmaszentelési misére a Piarista templomban.

Nagycsütörtök 18 órakor a Barátok templomában lesz az esti mise az utolsó vacsora emlékére.

A nagypénteki szertartás a Barátok templomában március 29-én 15 órakor kezdődik.

A húsvéti vigília-szertartás a Barátok templomában március 30-án, szombaton 20 óra 30 perctől veszi kezdetét.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Elkészült a Vác Városért Választási Egyesület kompenzációs litája

A húsvétvasárnapi ünnepi mise és feltámadási körmenet március 31-én, vasárnap 10 órakor kezdődik, szintén a Barátok templomában (ezen a hétvégén lesz az óraátállítás).

Marton Zsolt megyésfőpásztor egészségi állapota miatt a szertartásokat dr. Varga Lajos segédpüspök atya végzi, azok teljes ünnepélyességgel (asszisztenciával és kórussal) zajlanak.

Ezen felül, a helyi szolgálattevők szokás szerint énekelt zsolozsmát (Jeremiás siralmai) imádkoznak a Barátok templomában nagypénteken és nagyszombaton reggel 8 órától. (Váci Egyházmegye) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments