Nosztalgiára hívnak az új beszélő padok a Ligetben

Tíz darab beszélő padot adtak át 2015-ben a váci Ligetben, amelyek bibliai idézetekkel lettek ellátva. Az ötletgazda Kiss Zsolt volt, aki a körzet képviselőjeként most tovább gondolta a projektet.

Újabb beszélő padok kerültek kihelyezésre, ezúttal a tó melletti partszakaszra – tájékoztatott az alpolgármester a helyszínen. Most azonban nem vallási idézetek kerültek feliratozásra, hanem A nagy ho-ho-horgász főcímdalának strófái.

„Az első beszélő padot édesapám, Kiss János helyezte még el a Rádi úti idősotthonnal szemben található keresztnél. 2015-ben ide a Ligetbe, a Hétkápolnához került tíz darab pad vállalkozók támogatásával. Az akkor itt szolgálatot teljesítő Sztankó Attila atya válogatta ki a bibliai idézeteket. Most ezt tovább gondolva a horgászegyesülettel közösen a Váchoz Sajdik Ferenc által kötődő, A nagy ho-ho-horgász rajzfilm dalának szövege elevenedik meg” – mondta.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A Zöld Menedék május 1-jei és gyermeknapi programjai – Idén is hirdetnek rajzpályázatot

Kiss Zsolt bízik benne, hogy ezzel nem csak a gyerekeknek, hanem a szülőknek is örömet okoz majd, akik nosztalgiázhatnak majd a tó körül sétálva.

Tavaly egyébként kikerült egy tábla is, amely a tónál sétálók figyelmét hívja fel a szabályokra. Ez is Sajdik Ferenc mesefiguráit használja fel, invitálva a járókelőket a város főterén található gyűjteménybe. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments