Rendőrségi hírek – Kerékpártolvajt bilincseltek a váci rendőrök – Egy iskolaőr riadóztatta a rendőrséget Őrbottyánban

Múlt kedden gödi otthonából indult Vácra iskolába egy diák kétkerekűjével. A bicajt szokás szerint a vasútállomás kerékpártárolójában lelakatolta, azonban délután nagy meglepődésére már csak a hűlt helyét találta.

Másnap délután a sértett éppen hazafelé tartott, amikor meglátta, hogy egy ismeretlen férfi hajtja a kerékpárját, azonnal riasztotta a rendőröket.

A zsaruk pattantak a bejelentésre, és a személyleírás alapján elkezdték keresni a férfit a környéken. Nem egész egy óra múlva már kezük közt tudták a lopott biciklit és a tolvajt is. A 45 éves férfit kihallgatták, ám állítása szerint ő csupán egy ismeretlen, koszos alaktól vette meg a kerékpárt egy bevásárlóközpont közelében. A biciklit még aznap visszaadták tulajdonosának, aki hálásan köszönte meg az egyenruhások gyors és hatékony intézkedését.

A középkorú férfi ellen lopás miatt indult büntetőeljárás.

Egy iskolaőr riadóztatta a rendőrséget Őrbottyánban

Egy iskolaőr indított riadóláncot, a helyi őrsparancsnok-helyettes azonnal lépett, nem egész egy óra elteltével bilincselték a tolvajt.

Az őrbottyáni iskolaőr szerdán emelte a kagylót, amikor látta, szokatlan arc lépett az iskola területére, egy diák elektromos rollerét magához vette és a vasútállomás felé spurizott.

Hargitai százados éppen leadta a szolgálatát, amikor befutott a jelzés az őrsre. Ezzel mit sem törődve azonnal saját autóba pattant, és a pályaudvar felé indult, ott kikérdezett, akit csak tudott, közben persze riasztotta szolgálatos kollégáit.

Egy férfi megerősítette gyanakvását: az ismeretlen tettes egy éppen induló vonatra szállt fel, így kollégánk a következő állomásra hajtott, ott kiderítette, hogy a rolleres férfi leszállt a szerelvényről, így pásztázni kezdte a környéket. Nem messze meg is látta a gyanús alakot, a kétkerekű azonban már nem volt nála… Századosunk szolgálatba helyezte magát és igazoltatta a férfit.

A fiatal bevallotta ő kötötte el a rollert, amit időközben az állomáson elrejtett. Szolgálatos kollégáink átvették az intézkedést, előállították és elszámoltatták. (Forrás: police.hu) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments