Sporttörténelem: Liszka Roland világbajnoki bronzérmes a SuperEnduro GP-n

A Laller Racing Dakar Team fiatal motorosa szombat este motorsport történelmet írt: Liszka Roland a 2024-es SuperEnduro GP junior világbajnokságának utolsó fordulóján Newcastle-ben szenzációs teljesítményt nyújtva bebiztosította világbajnoki harmadik helyezését.

FIM világbajnokságon legutoljára egy bizonyos Talmácsi Gábor tudott helyezést elérni, az off-road világban viszont Rolandon kívül még senki. Így az Angol Nagydíjon elért siker hamisítatlan sporttörténelmi tett, a magyar teremendúrózás valaha volt legnagyobb sikere. Ám ahhoz, hogy a váci versenyző nyakába akasszák a bronzérmet, az Egyesült Királyságban is hiba nélkül kellett teljesíteni, ami maradéktalanul sikerült is. Liszka Roland a szombat este három versenye közül kettőn dobogós helyezést motorozott (egy második, és egy harmadik hely – előbbi teljesítmény szintén példa nélküli a sportág honi krónikájában), és csak egy büntetés miatt csúszott le az Angol Nagydíj abszolút dobogójáról. Mindez azonban mit sem számít, hiszen 274 ponttal ő lett az első magyar, aki az endúrózás egyik, ha nem a legnívósabb világbajnoki sorozatában érmet szerzett.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Laller Racing: Győzelmet győzelemre halmoz Torma Luca

„Nagyon szépen köszönöm mindenkinek azt a hatalmas szurkolást és szeretetet, ami a teljes szezon során felém áradt. És természetesen szeretnék köszönetet mondani a támogatóimnak, a családomnak, és nem utolsósorban a csapatomnak, a Laller Racing Dakar Teamnek és Horváth Lajos „Lallernek”, akik nélkül mindez nem jöhetett volna létre. A sporttörténelmi eredménynek nagyon örülök, ugyanakkor őszintén remélem, hogy a következő szezonban/szezonokban sikerül még majd rátennem erre egy lapáttal!” – nyilatkozta az esemény után röviden, de annál boldogabban és motiváltabban Liszka Roland, a FIM SuperEnduro GP junior világbajnokságának friss bronzérmese.

VIDEO

A korszakos siker mellett természetesen a csapatvezető Horváth Lajos „Laller” sem ment el szó nélkül, aki hihetetlenül büszke ifjú pilótájára:

„Azt gondolom, hogy a legtöbb motorversenyző titokban arról álmodik, amit most Roland véghez vitt. Mindannyiunk agyán átsuhant már a gondolat, hogy vajon milyen érzés lehet egy nívós világbajnokságon szerepelni, ott dobogókat szerezni, majd végül a szezon végén a világ egyik legjobbjaként végezni. Ma Liszka Roli mindezt valóra váltotta, számomra pedig egy óriási büszkeség, hogy mindezt a Laller Racing Dakar Team színeiben érte el. Most megünnepeljük ezt a Magyarország és a csapatunk szempontjából is történelmi eredményt, de utána már csakis előre tekintünk. Nagy vízióm, hogy a Laller Racing Dakar Team adja hazánk következő motoros világbajnokát, és őt úgy hívják majd, hogy Liszka Roland.”

Aki szeretne gratulálni a történelmi sikert besöprő sportolónak, az mindezt ITT, az alábbi Facebook oldalon teheti meg.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments