Tavaszi mulatság hétvégén Sződligeten – Autentikus, fiatalokból álló zenekar lép fel, táncoktatás és gyerekprogram is lesz

Első alkalommal rendeznek Tavaszi Mulatságot Sződligeten, a csángó és moldvai zenékkel és táncokkal fűszerezett estén több kísérőprogramra is sor fog kerülni – derül ki a ZöldLiget bejegyzéséből.

„Csángó és moldvai táncok batyusbállal, tánctanítással és gyermek kísérőprogramokkal a sződligeti Gárdonyi Géza Általános Iskola tornatermében! Köszöntsük együtt a tavaszt!” – írják a bejegyzésben.

A zenét „a hihetetlenül fiatal és lendületes Moldovica zenekar” szolgáltatja a bejegyzés szerint. Mint írják, „a váci fiatalokból összeállt formáció igazi népi hangszerekkel hoz létre autentikus zenei élményt, amit nem érdemes kihagyni!”

 

A hagyományosabb hangszerek, mint a furulya, hegedű és dob mellett olyan, ritkábban hallható eszközöket is hallani lehet majd, mint a cimbalom, a kaval vagy a koboz, ráadásul kísérőprogramok is szerepelnek a tervek között.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kerékpáron és lóháton, avagy a „Kerékpározás és lovaglás” sikerei

„Ahol zene van, ott táncnak is lennie kell… Ebben Czinóber Klára tánctanár lesz a segítségükre a résztvevőknek! A zenei program mellett gyerekeknek kísérőprogramot és kézműves foglalkozást is szerveznek, illetve batyusbál is lesz – ehhez minden felajánlást örömmel fogadnak a helyszínen!”

A Tavasz Mulatság ingyenesen lesz látogatható, március 16-án szombaton este 18 órától várják az érdeklődőket a Gárdonyi Géza Általános Iskola tornatermében. Regisztráció nem kell a programra. (Forrás: szodligetiek.hu)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments