A városházán tartott ülést a helyi fogyatékosügyi Tanács

Szerda délelőtt a városházán tartotta meg éves rendes ülését a váci Fogyatékosügyi Tanács

A megjelent tagokat a tanács elnöke, Matkovich Ilona köszöntötte. A polgármester többek között kiemelte, hogy az önkormányzat által működtetett szociális háló nem csupán a fogyatékkal élők segítésére, de a fókuszba került gyermekvédelemre és az egyre nehezebb megélhetés miatt rászorulók támogatására is kiterjed.

A folytatásban szavazással tettek javaslatot a „Fogyatékossággal Élő Váci Emberekért” kitüntetés idei díjazottjára. (A díj odaítélése a legközelebbi szakbizottsági ülésen történik.)

Az ülés végén Inotay Gergely alpolgármeter vázolta a Szervezeti és Működési Szabályzat aktualizálását célzó lépéseket. Eszerint a vélemények begyűjtése és összegzése után – várhatóan kora ősszel – kerülhet sor a módosításokra.

Mivel a fogyatékossággal élők intézményi ellátását a Dr. Kenéz Zoltán Egyesített Szociális Intézmény vette át, Szabados-Slezák Brigitta intézményvezető áttekintést adott a terület jelenlegi problémáiról.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Váci majális a Duna-parton

Mikesy György, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége (SINOSZ) váci szervezetének elnöke kezdeményezte, hogy a nagyobb beruházások esetén még a tervezési szakaszban az akadálymenetesítés szempontjából a tanács tagjai betekinthessenek a folyamatba. (Vác Város – Önkormányzata – vac.hu –  Fotó: Váci Hírnök) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments