Akár a minimális forrásból működő Pest vármegyei szervezetek is valóra válthatják projektjeiket a Tesco 15. alkalommal kiírt pályázatával

A legfrissebb adatok szerint több mint 4 ezer olyan hazai szervezet van a nonprofit szektorban, amely pénz nélkül működik vagy csupán kiadásai vannak. Ezek több mint 10 százaléka Pest vármegyében található. Akár számukra is hatalmas segítséget jelenthet a Tesco „Ön választ, mi segítünk” pályázati programja, amelyet az áruházlánc 15. alkalommal írt ki.

A kezdeményezés eddig több mint 2 ezer helyi közösségeket támogató projekt kivitelezéséhez járult hozzá fél milliárd forintot is meghaladó pénzügyi finanszírozással. Az április 8-án indult jubileumi fordulóban pedig a Tesco újabb összesen 42 millió forintot biztosít a helyben élők számára fontos ügyek megvalósítására. A legsikeresebb pályázók fejenként 400 ezer forint támogatást kapnak országszerte 60 körzetben.

Az „Ön választ, mi segítünk” jubileumi fordulójában a Tesco 2024. április 8. és május 3. között olyan helyi szervezetek, baráti közösségek, alapítvánnyal nem rendelkező bölcsődék, óvodák és iskolák, továbbá nonprofit kis- és középvállalkozások, akár társasházak és lakásszövetkezetek vagy informális csoportok jelentkezését várja, akik kezdeményezésükkel a helyi közösség életének fejlődéséhez szeretnének hozzájárulni.

A program különlegessége abban rejlik, hogy az aktuális fordulóban rendelkezésre álló pénzügyi keret elosztását a Tesco a helyben élő vásárlókra bízza, ők tudják ugyanis a leginkább megítélni, hogy az előzsűrizett kezdeményezések közül melyiket tartják a támogatásra legérdemesebbnek. Szavazataik alapján 60 körzet mindegyikében az első helyezett 400 ezer, a második legtöbb voksot gyűjtő 200 ezer, míg a harmadik 100 ezer forintos támogatásban részesül. A független szakértők emellett szakmai szempontok (kidolgozottság, innovativitás, kreativitás és fenntarthatóság) alapján egy vagy akár több pályázót további különdíjra javasolnak.

A most futó, aktuális fordulóban május 3-ig lehet benyújtani a jelentkezést a program weboldalán  keresztül. A beérkezett pályázatokat ezúttal is az Effekteam Egyesület független szakértői bírálják el, valamint választják ki, hogy mely kezdeményezések juthatnak tovább az áruházi szavazási szakaszba. Ezt követően, 2024. július 15. és augusztus 11. között a Tesco vásárlói minden áruházban voksaikkal dönthetnek arról, hogy melyik pályázat mennyi támogatást kapjon.

A jelentkezéssel, valamint a korábbi győztes pályázatokkal kapcsolatos további információ a www.tesco.hu/kozosseg oldalon olvasható. (TESCO sajtóközlemény)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments