Egészség A-Z-ig – Új menüpont az EgészségAblak alkalmazásban

Most már nem kell a Google-n böngésznie annak, aki kíváncsi egy bizonyos típusú betegségre, mert ha rendelkezik mobiltelefonján EgészségAblak alkalmazással, akkor abban igen széles körű és hiteles tudásbázist talál 1900 betegségről, azok tüneteiről, valamint gyógymódjairól. Erre hívta fel a figyelmet a közelmúltban Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Az Egészség A-Z menüpont alatt 1900 betegség, tünetei, illetve gyógymód leírása található – fejtette ki. Hangsúlyozta: a fejlesztés célja, hogy a felhasználók megbízható forrásból könnyen, gyorsan, egyszerűen jussanak hiteles és közérthető egészségügyi információkhoz.

Az Egészség A-Z menüpont az egészségtudatosságot és a tájékozódást is segíti. Az orvosok által ellenőrzött adatbázis segít, hogy jobban megismerjük az egészségünk állapotát, valamint alaposabban fel tudjunk készülni az orvosi konzultációkra. A betegek segítséget kapnak személyes egészségügyi döntéseik meghozatalához is – ismertette az államtitkár.

A rövid leírások az adott témához kapcsolódó legfontosabb tudnivalókat tartalmazzák. A szakemberek által jóváhagyott tartalmak közérthetőek, bárki számára használhatóak. Legyen szó felnőttről vagy gyermekről, az Egészség A-Z-t bátran használható. A beépített kereső segítségével a felhasználók könnyebben és gyorsabban megtalálhatják a fontos információkat. A tudástár jól strukturált, könnyen használható, könnyen kereshető – tudatta Rétvári Bence.

Rámutatott: manapság rengeteg weboldal tartalmaz hibás, felületes, ellenőrizetlen és ezáltal veszélyes egészségügyi tévinformációkat, ezért fontos, hogy mindenki számára hozzáférhető legyen egy tudományosan megalapozott tudástár. A leírásokat a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) orvosai készítették – fűzte hozzá az államtitkár.

A közleményben kitért arra is, hogy a menüpontban összesen 1900 leírás van, havi szinten pedig átlagosan 50 új cikk kerül fel. Az adatbázisban annyi cikk található meg, mintha ötször olvasnánk el a teljes Harry Potter-sorozatot – fogalmazott a politikus.

Rétvári Bence emlékeztetett arra, hogy az EgészségAblak alkalmazás bármilyen telefonra letölthető, ingyenes mobilalkalmazás. Sikerét jól mutatja, hogy már több mint 2,8 millióan használják. Az eddigi fejlesztések révén már elérhető benne az összes egészségügyi dokumentumunk, a felírt és kiadott receptek, a háziorvos rendelési ideje, egyes előjegyzett járóbeteg időpontok, az oltási igazolvány, valamint a TB jogviszony állapota is megtekinthető. Az EgészségAblak alkalmazással minden egészségügyi adatunk és leletünk egy helyen, mindig kéznél lehet – olvasható a közleményben. (MTI) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments