Elindult a tájépítészek váci programja

Munkaebéddel kezdődött az idei Gyakorló Város program, aminek feladata a tavaszi oktatási gyakorlat és az őszi tájépítész terepi gyakorlat előkészítése volt.

A programra a dr. Boromisza Zsombor általános és stratégiai campus főigazgató-helyettes és dr. Földi Zsófia, a MATE Tájépítész kar gyakorlatának szakmai vezetője mellett a gyakorlatra készülő egyetemisták is ellátogattak.

A résztvevőket Inotay Gergely alpolgármester fogadta, aki, mint gyakorló tanár is érdekelt a programban.

A 4 egyetemi csoport az idén Árpád Fejedelem, a Földváry Károly, a Juhász Gyula és a Petőfi Sándor Általános Iskolákba fog menni interaktív természetvédelmi, tájvédelmi órát tartani. A munkaebédre eljöttek az iskolák vezetői, a program szakmai képviselői és a négy csoporttal eltervezték a gyakorlataikat. Az idén 4-5. osztályos tanulókkal tartják a foglalkozásaikat.

A program nem csak a tanítási gyakorlatról szól, hanem olyan oktatási segédlet készítéséről, melyet a bemutató tanítás után is tudnak használni és nem csak a programban résztvevő iskolák. (Ennek a programnak a keretében készítették a „Kukabanya varázsol” óvodás környezetvédelmi mesekönyvet, amit azóta is használnak az óvodákban.)

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Tisztelettel köszöntjük a szépkorú Balogh Sándort

A megbeszélés második részében az őszi tervezési gyakorlatot készítették elő, melynek keretében a hallgatók egy hétre a városba költöznek és itt fognak tevékenykedni a város tájvédelmi céljainak megvalósítása érdekében.

Az előkészítésben részt vett Pető Csilla önkormányzati képviselő, aki ez elmúlt években is a hallgatók deákvári programját segítette, emellett a főépítészi és környezetvédelmi iroda szakemberei is jelen voltak a tervezésben, ami jövőre is Deákvárt tartja fő célterületének. (Bíró György projektvezető) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments