Idén is 10 képviselő- és egy polgármesterjelölttel készül a Vác Városért Választási Egyesület

„Nem hiszem azt, hogy Magyarországon ma csak valamilyen pártban, tagként vagy szimpatizánsként lehet élni és együtt dolgozni a várossal” – jelentette ki Csereklye Károly, aki ezzel párhuzamosan jelezte: újból meg szeretné mérettetni magát a nyáron esedékes önkormányzati választásokon. A jelenleg is független képviselőként dolgozó politikus így kíván továbbra is más hangot megütni a véleménye szerint csak egymást szidalmazó politikai oldalakkal szemben.

A napokban érkeznek meg a váci lakosok postaládáiba is a Nemzeti Választási Iroda azon tájékoztató levelei, melyekben a 2024-es önkormányzati, valamint az európai parlamenti választások pontos időpontjáról és a szavazatok leadásának a lehetőségeiről bizonyosodhatunk meg. A június 9-i voksolás és így az azt megelőző kampányidőszak ugyanis már itt van nyakunkon, sőt, a különféle indulók már javában elkezdték a programjuk meghirdetését és a választók megszólítását. Így tett a helyi közéletben már veteránnak számító Csereklye Károly is, aki már a rendszerváltás óta szolgálja a várost és ezzel a továbbiakban se szeretne felhagyni.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Váci majális a Duna-parton

Úgy, mint ahogy az eddigi ciklusokban, most is szeretném megmérettetni magamat. 2002 óta a Vác Városért Választási Egyesület színeiben indultam, voltam képviselő és így szeretnék idén is tenni – nyitotta meg a tájékoztatót a politikus, hozzátéve, hogy az eddigiekhez hasonlóan, a közélet tisztasága lesz az, ami számára a legfontosabb. – Én egy olyan egyént egy életre elfelejtenék, aki a közpénzhez nyúlt és a közpénzből tömögette a zsebeit, illetve a közpénzzel való visszaélésben benne volt.

Mint elmondta, számára a legjobb politika az, ha tisztességesen dolgoznak, tartják az emberekkel a kapcsolatot és a szemükbe néznek, nem hazudnak. Ennek megfelelően választási egyesületével nyáron is mind a 10 váci körzetben fognak képviselőjelöltet indítani és lesz polgármesterjelöltjük is. Az indulókat a jövő héten jelentik be.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Természetbarát kerted van Vácon? - Jelentkezz a Bagolybükk Egyesület felhívására!

Önállóan fogunk elindulni, nincs szövetségesünk, továbbá régi pártfunkcionáriusok, párttagok se lesznek a képviselőjelöltek között. Viszont lesz olyan jelöltünk, aki önként távozott egy radikális pártból, miután az országért dolgozott, csak csalódott lett a nagypolitikától – fogalmazott. Majd a Váci Napló kérdésére megerősítette, hogy a Mi Hazánk Mozgalom nemrég feloszlott helyi szervezetének a tagjaival várható az együttműködés. – Nem titok, a 2019-es választáskor sokan felkapták a fejüket a városban, hogy én a Vác Városért Választási Egyesületben indultam, a lányom pedig a Mi Hazánkban indult ugyanúgy 10 fővel. De semmilyen konfliktus a családban nem volt és világnézetileg sincs probléma.

A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy nem számítanak jelentős anyagi támogatásra. Abból az összegből terveznek kampányolni, amit ők maguk beletesznek. Végezetül Csereklye Károly kiemelte: látva a környező települések példáit, bármit el lehetne érni, csak nem a pártpolitikát kellene elsősorban figyelembe venni. Véleménye szerint, ahol nincs „pártoskodás”, ott más a pénz elosztása és erre lenne Vácon is szükség. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments