Közösségünk kincsei – Vajda Lajos és Szentendre vándorkiállítás a váci művelődési központban

A váci Madách Imre Művelődési Központban látható április 22. és május 5. között a szentendrei Ferenczy Múzeumi Centrum Közösségünk kincsei – Vajda Lajos és Szentendre című vándorkiállítása. A kiállítást megnyitja Szabó Noémi művészettörténészt, a kiállítás kurátora.

Vajda Lajos (1908–1941), a 20. századi magyar avantgárd/modern művészet kiemelkedő alkotójának élete és művészete elválaszthatatlan Szentendrétől. A város jellegzetes motívumai, építészeti és természeti öröksége, rejtett kincsei és különleges atmoszférája megtermékenyítően hatott Vajda progresszív művészeti szemléletére. A vándorkiállítás Vajda Lajos egy-egy alkotását kapcsolja össze Szentendre ikonikus részleteivel, a művészi motívumokat az eredeti ősforrásokkal, az életművön keresztül felvillantva Szentendre városának helytörténeti vonatkozásait, gazdag és megőrzésre méltó múltját, valamint 21. századi jelenét.

Idén februárban indult el a szentendrei Ferenczy Múzeumi Centrum (FMC) múzeumpedagógiai, muzeológiai és képzőművészeti programsorozata Pest vármegyében. A programok mellett a Közösségünk kincsei vándorkiállítás a térség 10 településén mutatkozik be.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Természetbarát kerted van Vácon? - Jelentkezz a Bagolybükk Egyesület felhívására!

A Magyar Nemzeti Múzeum programja a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával, a Nemzeti Művelődési Intézet szervezésében és a Ferenczy Múzeumi Centrum együttműködésével valósul meg.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments