Kurdi Csabáné Péchy Blanka díjat nyert

A Kazinczy-díj Alapítvány minden évben 2 személyt tüntet ki nyelvművelő munkája elismeréseként. Idén a váci Földváry Károly Általános Iskola pedagógusa Kurdi Csabáné részesült e díjban.

A tanárnő közel másfél évtizede kapcsolódott be az anyanyelvi mozgalmakba. Növendékeivel rendszeresen tartja a kapcsolatot a Magyar Katolikus Rádió Szóról – szóval című műsorának szerkesztőivel, diákjai nemcsak jó színvonalú megfejtéseket küldenek be, hanem beszámolnak iskolájuk, szakkörük munkájáról is.

Tanulóival együtt rendre ott vannak a Beszélni nehéz! mozgalom rendezvényein, az általános iskolás korú szakkörösök országos anyanyelvi napjának versenyein kitűnően szerepelnek.

Lelkiismeretes szaktanári munkája mellett nagy hozzáértéssel készíti fel tanítványait a különféle anyanyelvi, irodalmi versenyekre, növendékei bejutottak a Kazinczy-verseny országos döntőjébe, voltak versenyzői, akik kiérdemelték az arany Kazinczy-jelvényt.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Gyereket a magasba” országos flashmob különféle programokkal a Vanyek Béla Sportcentrumban

A Magyar Nyelv Barátai Egyesületének és az Anyanyelvápolók Szövetségének tagja, több diákja az ő példájára csatlakozott a szövetséghez.

Kurdi Csabáné példás pedagógusi, szakkörvezetői munkájáért okkal vehette át a Péchy Blanka-díjat.

Szívből gratulálunk az szakmai elismeréshez!

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments