Mária Maraton családi futóverseny Vácon 2-6-10-20 kilométer távokkal – Somoghy Attila kerékpárversenyző rehabilitációjára gyűjtenek

Vácon rendezik meg április 13-án, szombaton a Mária Maraton családi futóversenyt.

A futóversenyen négy távon lehet indulni. A kisgyermekek számára is könnyedén teljesíthető 2 kilométeres táv mellett 6, 10 és 20 kilométeres távokon várják a nevezőket.  A Hétkápolnától indulva a Vác történelmi belvárosát és a csodálatos Duna-partot is érintik az útvonalak.

Az esemény reggel 8 órakor Beer Miklós püspök szentmiséjével kezdődik, majd a Váci Reménység Egyesület sportolói fognak közös bemelegítést tartani.

A Mária Maraton keretében az idei évben súlyos balesetet szenvedő kerékpárversenyzőnek Somoghy Attilának gyűjtenek, aki a baleset következtében elvesztette az egyik lábát. Az ismert váci sportember rehabilitációja nagyon költséges, ugyanakkor reményei szerint újra teljes életet fog élni, sokaknak példát mutatva. Amennyiben egészségügyi állapota megengedi Somoghy Attila személyesen is részt vesz az eseményen.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Pápay Eszter: Változó kor

Az eseményt szervező Mária Út turista és zarándokút mintegy 2000 kilométer hosszan hálózza be a Kárpát-medencét, főútvonala az ausztriai Mariazell-t és az erdélyi Csíksomlyót köti össze. Vácot két útvonala érinti a Mária Útnak, melyek a Hétkápolna kegyhelynél találkoznak. A Mária Út zarándokai a futóverseny után is lendületben maradnak, hiszen áprilisban indul 40 napos gyalogos zarándoklatuk Budapestről Csíksomlyóra.

Jelentkezés április 9-ig a Mária Út Facebook oldalán. Részletes információ

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments