Részlegesen megújult a szobi kisvasút

Megújult 415 millió forint kormányzati támogatásból a szobi kisvasút pályaszakaszának egy része, több mozdony, szerelvény és a telephely, melyeket a közelmúltban adtak át ünnepélyes keretek közt.

A börzsönyi kisvasút felújított szobi telephelyének átadásán a nemzeti színű szalagot  Ferencz Gyöngyi, Szob város polgármestere és Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, térségünk országgyűlési képviselője vágta el. Rétvári Bence elmondta: még 2017-ben döntött úgy a kormány, hogy a Börzsöny és a Dunakanyar környékét turisztikailag kiemelt célterületté nyilvánítja és ehhez forrásokat is rendelt.

Hozzátette, hogy ezekből a forrásokból jutott egyebek között a kisvasutak fejlesztésére is. Három vonalat sikerült a régi kisvasúthálózatból megmenteni és átörökíteni korunknak: a kismarosit, a Szob-Márianosztrait és a Kemenceit, amelyeken éves szinten 150 ezer ember utazik.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  DUKE - Tavaszi tárlat Nagymaroson

Elsőként Kemencénél adták át az egyik felújított mozdonyt és a pályaszakasz egyes fejlesztéseit, majd a kismarosi felújítás következett, ahol több mint 10 kilométernyi pályatestet sikerült rendbe hozni, több mozdony és vasúti szerelvény mellett. Most pedig a leghosszabb szakasz részleges felújítása történt meg: mind a sínpályát, mind a mozdonyokat, mind a vasúthoz tartozó telephelyet újították fel – mondta Rétvári Bence. (Forrás MTI – Fotók: MTI/Máthé Zoltán)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments