Természetbarát kerted van Vácon? – Jelentkezz a Bagolybükk Egyesület felhívására!

Régi vágya a természetvédőknek, hogy világ felismerje, rend az, ami a bolygatatlan természetben megtalálható. Minden, amit mi rendnek vélünk, beavatkozás a természet rendjébe. Túlságosan átalakított világunkban mi magunk is tehetünk azért, hogy a természettel harmóniában élhessünk és pont a saját kertünkben. Sokunknak már van természetbarát kertje, sokan talán épp most kapnak kedvet az átalakításhoz – ami hosszú távon kevesebb munkát, több élőlényt, jobb klímát, jobb közérzetet és nagyobb harmóniát biztosít életünkben.

A Bagolybükk Környezet és Természetvédő Egyesület díjazza azokat, akik már jó úton járnak és felhívásuk feltételeiből sokat vagy akár mindet megvalósították kertjükben, továbbá azokat, akik a jelentkezési határidőig még nekibuzdulnak és legalább a kötelezően teljesítendő pontokat megszerzik. Akik megfelelnek a feltételeknek – a kötelező pontokat mindenképp teljesítik – azokat ajándékcsomaggal és emléktáblával jutalmazzák. Az emléktábla kerítésre illetve falra szerelhető lesz, hogy ország-világ lássa, milyen csodák vannak városunkban. Az ünnepélyes díjátadóra a 3. Váci Zöldfesztiválon kerül sor, szeptember 15-én.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Csak napi 8 percet figyelünk a gyerekre? - 12 évesen már droghasználók?

Kérik, aki megfelel a felhívásban szereplő feltételeknek, az töltse ki a jelentkezési lapot május 20-ig és induljon a Természetbarát kert címért te is!

JELENTKEZÉSI LAP

Bármilyen kérdésre válaszolnak üzenetben vagy e-mailben: bagolybukk@gmail.com

Kérik, részletesen olvassák el a kötelezően teljesítendő pontokat, mert ha azok közül nincs meg mind, nem tudják elfogadni a jelentkezést.

Ha valaki elakadnak az alábbi tudástárat segítségül lehet hívni.

Őshonos fák listája

Fontosabb őshonos erdei cserjefajok a Duna-Tisza közén

Részletesebben a tájegységünkre jellemzőbb fajok (Köszönet a zebegényieknek a nyilvános listáért.)

Bármilyen gyümölcsfa is megfelel az őshonos fa kategóriában

birs, som, naspolya, barkóca, berkenye, alma, körte, szilva, kajszibarack, őszibarack, meggy, cseresznye

Madárodú kihelyezés

A megvalósítást a Nemzeti Együttműködési Alap támogatja. Partner a váci Tragor Ignác Múzeum.  (Bagolybükk Környezet- és Természetvédelmi Egyesület – Plakátterv Balogh Katalin)

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  3 hét múlva indul a Fut a Vác - Válaszd ki a TE futamodat!

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments