Újabb parkolóhelyek épültek Alsóvároson

Mintegy 200 parkolóhely épült az elmúlt négy évben Vácon. Ezek közül több a Földváry téren, ahol most újabb 10 létesült a Csányi körúti tízemeletesek környezetében.

Matkovich Ilona szerint a parkolóépítés Alsóvároson jól teljesült, de szép számban adtak át várakozóhelyeket Deákváron és a Belvárosban is. „Sikerült ezt a szép számot úgy elérni, hogy a gépjárműadót elvették az önkormányzatoktól, így végül saját forrásból valósítottuk meg” – mondta a polgármester, aki azt is hozzátette, hogy mivel úgy látja, hogy elkerülhetetlen a lakótelepeken a parkolóhelyek bővítése, ezért a jövőben is szeretnék tovább folytatni ezt a munkát.

A lakótelepi választókörzet egyik önkormányzati képviselője, Ferjancsics László úgy látja, hogy az Alsóvárosban az egyik legnagyobb probléma az, hogy az emeletes házak lakóinak nem áll kellő mennyiségű parkolóhely rendelkezésre.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Fülemülék éjszakája Vácon

„A ’60-as, ’70-es években ezeket a lakótelepeket még így építették és ezt folyamatosan az elmúlt 20-30 évben próbálták pótolni. Azt hiszem, hogy ebben a ciklusban sikerült a legnagyobb mennyiségű parkolót létrehozni, közel 70-80 építettünk az elmúlt években. Ebből itt a választókörzetemben a Földváry tér szélén, a Damjanich téren és a Rádi úti lakótelepen mintegy ötven új parkolóhellyel tudjuk befejezni ezt a ciklust” – mondta az alpolgármester.

Az elmúlt hetekben több mint tíz parkolóhely kialakítása fejeződött be a Csányi körúti tízemeleteseknél, hamarosan pedig újabb négynek az építése kezdődik meg, majd további kilencet építenek még ki. (Vác Város Önkormányzata – Fotó: Váci Hírnök)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments