Nyílt nap a Vízi Turisztikai Megállóhelyen

A „Karakán Tavirózsák” szervezésében kedden nyílt nap keretében lehetett kipróbálni a 3 éve átadott új váci csónakház bérelhető eszközeit. Az eseményen Matkovich Ilona egyeztetett Nyikos András projektmenedzserrel az „Aktív turizmus fejlesztése” nevet viselő pályázat nyújtotta lehetőségekről.

A tervek kapcsán Matkovich Ilona polgármester azon pályázat részleteiről tárgyalt a sportági szakszövetség projektmenedzserével, Nyikos Andrással, amelyről januárban lakossági fórumot is tartottak a városházán. Ennek célja, hogy a Duna-parti csónakházat is magába foglaló területen fedett közösségi tér jöhessen létre, továbbá finanszírozható legyen a területrendezés, kertépítés, valamint további hajótároló épület(ek) kialakítása.

Kiss Zsolt alpolgármester tájékoztatása szerint a nyílt nap első részében Vácról indulva kerékpárral jutottak el a résztvevők egészen Verőcéig, majd ott hajókba szállva értek vissza a Dunán a létesítményig, ahol közös ebéd közben beszélgettek az elmúlt időszakról, az új eszközkölcsönzési formáról és a jövő terveiről.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  XII. Dunakanyar Motoros Találkozó és Családi Napok - május 17-18-19.

Az alpolgármester mindenkit arra biztat, hogy vegye igénybe a most bevezetett lehetőséget, hiszen bárki kerékpárra, vagy vízre szállhat, hiszen már kölcsönözhető kerékpár, kajak, kenu és SUP is. (Vác Város Önkormányzata – vac.hu) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments