Szakmai napot tartottak az óvodai és iskolai szociális segítőknek

Az óvodai és iskolai szociális segítők szakmai napját tartották hétfőn délelőtt a Váci Dunakanyar Színházban. A Váci Humán Szolgáltató Központ, illetve a Pest és Nógrád Vármegyei Területi Szakmatámogatási Rendszer közös szervezésében megvalósuló esemény fókuszában az iskolai erőszak megelőzése és kezelése volt.

A megjelenteket Járja Andrea, a központ vezetője üdvözölte. Bevezetőjében arról beszélt, hogy azok a kollégák, akik ezt a szakmai egységet képviselik, próbálnak hidat építeni a szülők és pedagógusok között, pedagógus és gyermek között, illetve más társszakmák képviselői között, hogy a fiatalok megkaphassák a kellő segítséget.

Inotay Gergely alpolgármester azt hangsúlyozta, hogy az önkormányzat a lehetőségei szerint igyekszik segíteni ezen a területen is. „Fenntartói oldalról nem tudunk mindent megtenni, amit meg kellene tennünk, de mindent meg kell tennünk, amit meg tudunk tenni. Ennek a mondatjátéknak a megfoganásában születik meg minden olyan rendezvény – többek között a mai is –, amelyben igyekszünk ezen a nehéz területen előrelépni. Mert azt önök is látják, én is látom, nemcsak a pedagógus eszével, hanem a szülő szívével is, hogy az elmúlt években milyen nehéz helyzetbe kerültek a fiatalok, a mi gyermekeink.” – mondta az alpolgármester.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A királyságban hisz a nyomkövetőt kapott váci nyugdíjas

A folytatásban a terület szakembereinek előadásait hallgathatták meg a résztvevők a prevencióval, a segítő csoportok működésével kapcsolatban. (Vác Város Önkormányzata – vac.hu – Fotó: Váci Hírnök) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments