Szathmáry Károly ezüstérmet szerzett a szombathelyi Oregon Kupán

Május második hétvégéjén Szombathely szomszédságában, Gyöngyösfalun találkoztak a magyar gombfoci-élet legjobbjai, hogy az első napon az NB1-es csapatbajnokság jusson el féltávig, míg vasárnap az Európa bajnokság következő selejtezőversenyén, az Oregon Kupán mérjék össze tudásukat egyéniben a játékosok.

A Dunakanyar Forte ALC a váci gombfocizásban novemberben bekövetkezett szervezeti átalakulás okán az idei évben nem indított csapatot a Nemzeti Bajnokságban, így Szathmáry Károly a 2024-es szezonban kölcsönben a Vasi GE csapatában szerepel, ahol csapattársa többek között a szintén Vácott edző Mártonfi István és ifj. Farkas Gábor. Hogy teljes legyen a váci kötődés, a negyedik csapattag, Debreczy István a Váciak Kupájának korábbi győztese. A csapat másodikként várja a folytatást a bajnokság felénél.

Egyéniben azonban már a Forte színeiben állt asztalok mellé Szathmáry, aki valóságos különversenybe kezdett az elmúlt évtized legjobbjával, a komlói Fülöp Elemérrel. A kilencfordulós svájci rendszerben bonyolított verseny hetedik köre után ők ketten messze elszakadtak a mezőnytől, az idegőrlő hajrát pedig a komlói fiú bírta jobban. Szathmáry keze többször is megremegett a döntő pillanatokban, így egy gól nélküli döntetlennel ponthátrányba került, és bár az utolsó meccsen győzött, Fülöp már nem adta ki a kezéből a bajnoki címet. Ezzel Szathmáry idén már másodszor végzett veretlenül a második helyen egyéni versenyen.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Asztalitenisz – Váciak a Délkelet csoportban

Ezzel az eredménnyel Karcsi magabiztos kerettagként áll az EB-selejtezőkön, és fél szemmel már nézegetheti a repülőjegyeket Lisszabonba. Addig azonban még vár rá néhány megmérettetés, így a jövő hétvégén már Csíkszeredán áll asztalok mellé. (Dunakanyar Forte ALC)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments