Szathmáry Károly győzelmét hozta A Liga első kiírása

2023 novemberében a váci gombfocizás szerkezeti változáson esett át, amivel egy időben egyesületünk, a Dunakanyar Forte ALC egy merőben új, mégis a váci hagyományok alapján működő versengést indított útjára, A Liga néven. Esetünkben a nagy ‘A’ nem jelző, hanem egyszerű névelő.

A Liga különlegességét az adja, hogy nem klubhovatartozás, vagy élő ranglista alapján kerültek meghívásra a játékosok, hanem elsősorban emberi kvalitások és a támadó játék iránti elkötelezettség kellett ahhoz, hogy valakit beválogassunk. Új tag kizárólag egyhangú egyetértésben csatlakozhat, elkerülendő, hogy bárki is bomlasztó erőként jelenjen meg a porondon. Ha mindezekhez hozzátesszük, hogy szinte kizárólag Világ-, Európa vagy Magyar Bajnokok szerepelnek a bajnokságban, az különösen jól mutatja, hogy jelenleg a világ legerősebb klubbajnokságát hoztuk össze Vácott.

Egy bajnokság nyolc játéknapból áll, amelyek mindegyike egy teljes körmérkőzéses torna. Az adott nap eredményei alapján a játékosok pontszámokat kapnak, a nyolc fordulóból pedig mindenki esetében a négy legmagasabb pontszámot vizsgáljuk a végelszámolásnál. Egy alkalommal maximum 45 pont gyűjthető, amihez az adott nap minden mérkőzését meg kell nyerni.

Az első szezonban tizenkét játékos állt asztalok mellé, és hazai győzelem született, hiszen Szathmáry Károly a maximálisan megszerezhető 180 ponttal végzett az élen. A dobogó második és harmadik fokára a Budapest Testvériség játékosai állhattak fel. A 118 ponttal második helyezett Lukács Viktor minden létező kategóriában volt már világbajnok, míg csapattársa, a 109 pontos Terjék Zsolt a közelmúltban robbant be a Tesi csapatába. A váci csapat képviseletében Baross Gábor hatodik, míg Kovács Péter kilencedik helyet szerzett.

Végeredmény

  1. Szathmáry Károly 180 pont
  2. Lukács Viktor 118 pont
  3. Terjék Zsolt 109 pont
  4. Mártonfi István 109 pont
  5. ifj. Morvai Tamás 94 pont
  6. Baross Gábor 77 pont
  7. ifj. Farkas Gábor 74 pont
  8. Lukács László 70 pont
  9. Kovács Péter 58 pont
  10. Magyar Antal 49 pont
  11. ifj. Primon Csaba 37 pont
  12. Morvai Tamás 15 pont

A Ligával párhuzamosan zajlik hétfőn esténként a Váci Bajnokság is, amely lebonyolítás tekintetében egyezik a fentiekkel, ám kevésbé kötött, a részvétel pedig nyílt, ide minden érdeklődőt szeretettel várunkA Liga második kiírása június 10-én indul, néhány új névvel a fedélzeten. (vacigombfoci.hu) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments