Szombattól szombatig – A Váci Birkózók egy hete

A váci birkózók mögött sűrű, mozgalmas és eredményes hét áll. Múlt héten szombaton a szülői közösség és versenyzőik közreműködésével, valamint Vác Város Önkormányzatának és a Budapest Honvéd Sportegyesület Birkózó Szakosztályának támogatásával, megkezdték az új, saját termük felújítását, amely a jövőben a Váci Birkózás otthonául fog szolgálni.

Vasárnap nyolc versenyzővel Pesterzsébetre utaztak, ahol az ország legjobb U13 korosztályos birkózóival küzdöttek meg az országos bajnoki címekért. 3 ezüstéremmel és egy csapatversenyben elért negyedik helyezéssel tértek haza.

Csütörtökön Vass Albert révén részt vettek a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia alapprogramos felvételijén. Albert ügyesen vette az akadályokat, a felmérésben szereplő gyakorlatokat jól teljesítette. A felvételi eredménye még nem ismert, de mindenki bízik benne, hogy a versenyző álmai, céljai teljesülnek és az akadémiára történő sikeres felvételivel ennek kapuja megnyílhat számára.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kézilabda – A váci szív hozta a pontokat és az 5. helyet

Mindeközben Végh Máté Tatán, a felnőtt válogatottal vesz részt egy edzőtáborban, ahol az anyaegyesület kiváló versenyzőinek segít a felkészülésében az Olimpiai világkvalifikációs versenyére.

Természetesen a héten az edzőteremben sem állt le a munka. A több mint ötven, 4-től a 18 éves korú versenyzőikig mindenki elszántan, hihetetlen edzésmunkát elvégezve készül a közeljövőben megrendezésre kerülő versenyekre, melyeken a váci csapat részt vesz. Ennek komolyságát mi sem bizonyítja jobban, hogy a hét folyamán nyolc olyan gyermek korosztályú sportolónak indították el a leigazolási kérelmét, akik edzésmunkájukkal és szorgalmukkal azt kiérdemelték.

Az elmúlt héten szombaton a Budapest Honvéd Sportegyesület szervezésében a sport napja alkalmából megrendezésre kerülő sportvetélkedőn vettek részt a birkózók. A BHSE 15 szakosztálya közül végül a váci nevelőműhely a dobogó 3. fokára állhatott. (Váci Birkózás) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments