Elárasztotta a Duna a verőcei strandot

A következő napokban akár a legmagasabb fokot elérő árvízvédelmi készültséget is elrendelhetik a Duna egyes szakaszain. Pest vármegyében többek között már Verőcénél, Budakalásznál és Dunakeszin is kiöntött a folyó. Az előrejelzések szerint a dunai árhullám csütörtökre éri el Budapestet, így szombatra már az alsó rakpart is víz alá kerülhet.

Ahogy az Index beszámolt róla, Siklós Gabriella, az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője szerint a lehulló és összegyűlő csapadék miatt a szakembereknek készenlétben kell állniuk, mivel hamarosan komoly árhullám indulhat meg a Dunán.

Az előrejelzések szerint a dunai árhullám miatt első fokozatú árvízvédekezési készültséget rendeltek el Budapesten, négy árvízvédelmi szakaszon. A fővárost csütörtökre éri el a dunai árhullám, amelynek tetőzésére szombatra várják az alsó rakpart szintjét meghaladó vízállással, ami a rakpart lezárását jelenti majd.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Nagymaros a festővásznon – Kiállításmegnyitó a Sigil Galéria és Kávézóban

Az Időkép munkatársai Verőcén jártak, ahol már a helyi strandot és a játszóteret is elöntötte a Duna. A községben már homokzsákokat is elhelyeztek, hogy szükség esetén védekezni tudjanak. (Forrás: index.hu/Szatmári Noémi – Fotók: Nagy-Kurunczi Rita/Időkép) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments