Elkészült az újjávarázsolt Szent István tér

Szerdán délelőtt hivatalosan is átadta az önkormányzat a felújított és nagyarányú fejlesztés után igazi közösségi területté alakított Szent István teret.

A Márvány térként is emlegetett forgalmas közterület rendbetétele már korábban is megfogalmazott lakossági igény volt. Végül ezt a 2019-ben a váci polgárok bizalmából kétharmados testületi többséget szerző Összefogás Vácért vállalta a balesetveszélye állapotú tér felújítását.

A munkák történetét és a kivitelezés nehézségeit az avatón Matkovich Ilona sorolta fel. Elmondta: eredetileg a burkolatcsere volt betervezve, ám aztán egy nagyobb változást hozó, átfogó fejlesztést hajtottak végre két ütemben.

A modern közösségi tér kialakításának költségeit a váci emberek közpénzéből, városi költségvetésből finanszírozták, mintegy 270 millió forint értékben. A polgármester köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik közreműködtek a Szent István tér újjászületésében.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A Zöld Menedék Állatvédő Alapítvány hírei

A körzet képviselője, Jess Kinga is megemlítette, hogy kezdetben egyszerűbb, gyorsabb felújítás szerepelt a térrel kapcsolatban, de örömét fejezte ki, hogy végül az elkészült munka egy csodás teret adott a váciaknak és a városba látogatóknak. A képviselő a tervezők és kivitelezők mellett köszönetet mondott az erre közlekedőknek is a türelmükért, melyért cserébe egy olyan közterület alakult ki, amire büszke lehet a város.

Az alábbiak épültek meg a Szent István téren

Akadálymentesítés, vízelvezetés, támfal átépítés, faverem rácsok kialakítása, 331 négyzetméteren új burkolat, 6 fúvókás szökőkút, programozható vízjátékkal, három színű LED megvilágítással, automata öntözőrendszer, továbbfejlesztett térvilágítás, segélyhívó, ingyenes wifi elérhetőség, telefon és bicikli töltési lehetőséggel, 4 darab térfigyelő kamera, kényelmes, modern utcabútorok (20 db 2 személyes pad, 3 db szemetes, 2 db csikkgyűjtő), a térbelsőben 2, a térbelsőt határolóan további 3 zöldfelület (318 tő cserje, 303 tő évelő, 290 tő rózsa és 1500 db hagymás növény), csatornahálózat cseréje a tér és az épület esővíz elvezetésének megoldásával, zászlótartó oszlopok felújítása. (Vác Város Önkormányzata – vac.hu – Fotó: Váci Hírnök) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments