Hat évtized a gombfocitól a szektorlabdáig

A váci önkormányzat és a Madách Imre Művelődési Központ támogatásával, a Dunakanyar Forte Asztali Labdarúgó Klub szervezésében nyílt emlékidéző kiállítás szombaton.

A művelődési központ aulájában egy hónapig megtekinthető tárlat fotókkal, serlegekkel, különböző relikviákkal és az eredményekről beszámoló újságcikkekkel emlékezik a sikerek sokaságát felvonultató dicsőséges 60 esztendőre.

A szombati eseményen Matkovich Ilona köszöntőjében hálával említette azokat a sportembereket – Teknős Károlyt, Bártfay Csabát, Zentel Róbertet, Bartos Ferencet, dr. Kovács Tibort, Klima Antalt – akik közreműködtek abban, hogy a korábbi hobbi időtöltésből Vácnak sok sikert jelentő sport lett. A polgármester egyúttal emléklappal köszönte meg Szathmáry Károlynak, hogy máig ápolja a dicsőséges múltat és remek eredményeivel járult hozzá a Nemzet Sportvárosának sikereihez.

A megnyitón dr. Gráfik Imre etnográfus, muzeológus beszélt a magyar eredetű sportág fejlődéséről, majd a helyi történet felelevenítése után klubelnökként Szathmáry Károly ajándékozta meg dr. Kovács Tibort és Klima Antalt, a hat évtizedes váci gombfoci história „öregjeit”.

A váci gombfocizás történetéről ITT olvashat (Vác Város Önkormányzata – vac.hu – Fotó: Váci Hírnök) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments