Labdarúgás – Szép győzelemmel köszöntötték a bajnokokat

A negyedosztályú focibajnokság utolsó fordulójában fölényes győzelmet aratott a váci gárda, és a 7. helyen zárta a sorozatot: Vác VLSE – Dunakeszi 6-0 (2-0).

Az egykor szebb napokat látó két együttes korábban nagy presztízscsatákat vívott. Aztán előbb Dunakeszi, majd Vác labdarúgása is visszaesett, így mostanában a negyedik vonalban idézhetik fel az elődök találkozóit.

Emlékezésre egyébként is volt alkalom, hiszen június 4-én lesz éppen 30 esztendeje, hogy a Vác FC-Samsung hazánk legjobb csapataként bajnoki címet szerzett. A bajnoki meccs előtt a városházán az akkori hősök vehették át az önkormányzat jubileumra készített oklevelét, majd az összecsapás szünetében a pályára szólított főszereplőket ünnepelte meg a stadion közönsége.

Bajnokok

A bajnoki nagyszerűen indult a váciak számára, hiszen a 2. percben egy szép hazai akció végén a kapusról tovább csorgó labdát Torda Patrik 2 méterről passzolta a hálóba, 1-0. A következő negyedórában aztán a mieink több ziccert is elhibáztak a látványosan motiválatlanul poroszkáló vendégek ellen.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  14 arany, 9 ezüst, 5 bronz – ennyit gyűjtöttek be az OB-n a Vác Városi Evezős Club versenyzői

A félidő felénél viszont az ezzel a találkozóval búcsúzó 38 éves Hegedűs Csaba feltehette a koronát szép váci pályafutására és az ötös sarkáról megduplázta az előnyt, 2-0. (A váci csapatkapitány ezután nagy taps kíséretében cserét is kért.)

A játékrész második felében a hol csak csepegő, hol meg ömlő eső jelentett eseményt, a pályán szünetig nem sok izgalmas történt.

A félidőben aztán a váci aranycsapat tagjait köszöntötte a publikum, a hősök a nézők tapsa közepette tettek egy sétát az anno rengeteg győzelmet látott pályán. (A bajnokok ünneplésére még az eső is elállt…)

Az öröm folytatódott a meccs második félidejében is, hiszen már egy perccel az újrakezdés után Hujber Tamás lőtte ki 9 méterről a jobb alsó sarkot, 3-0. A következő negyedóra aztán a váci Vén Botond jutalomjátékát hozta. A nagy tehetségű fiatal játékos szinte ugyanarról a helyről – a vendég 16-os jobb oldali sarkáról – háromszor is gyönyörűen vette be a Dunakeszi kapuját, 6-0.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kajak-kenu – Váci arany és ezüstök a korosztályos vb-n

A fölényes sikerrel a pontvadászatot a 30 lejátszott mérkőzésen szerzett 43 ponttal a 7. helyen zárta a VVLSE. Ami a nagyon gyenge őszi szereplés után mindenképpen elismerésre méltó. (Vác Város Önkormányzata – vac.hu – Fotó: VVLSE ) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments