Látványos helytörténeti kitekintő a Külső-Gombási út buszmegállójában

A Zsobrák dűlő múltjáról tudhat meg érdekességeket, aki felkeresi a megújult „Egyházmögei elágazás” megnevezésű buszvárót a Külső-Gombási úton – hívta fel a figyelmet Rozmaring Sándor önkormányzati képviselő a helyszínen. A fémszerkezetes buszváró a Szérűskertből került át a régi, lebontott megálló helyére, miután felújították, Vác Város Levéltárának jóvoltából pedig helytörténeti kitekintés olvasható rajta.

Kik voltak a zsobrákok? Ezt is megtudhatja, aki felkeresi a megújult „Egyházmögei elágazás” megnevezésű buszvárót a Külső-Gombási úton – mondta el a körzet képviselője, Rozmaring Sándor a helyszínen.

„Itt tulajdonképpen egy nagyon rossz állapotban lévő, igen csúnya, tégla buszmegálló volt, amely már megszolgálta azt, hogy el legyen innen bontva, és akkor jött az ötlet, amelynek az ötletgazdája jómagam és Csatári Endre – aki ebben a körzetben lakik és a Servitum Reklám Kft.-nek az ügyvezető igazgatója -, hogy az iskolavárossal szemben lévő és tönkrement buszmegállót, amely le lett cserélve egy új, korszerű buszmegállóra, azt ingyen és bérmentve ők felújítják.”

Így, miután a Városfejlesztő elbontotta a régi buszmegállót a Külső-Gombási úton, helyére egy olyan várakozó készült, amely amellett, hogy korszerű, Vác Város Levéltárának köszönhetően informatív is. Ugyanis helytörténeti kitekintőt ad a Zsobrák dűlő múltjáról, amelyet dr. Horváth Ferenc, a levéltár igazgatója gyűjtött össze. Rozmaring Sándor a közelben élők kérésére – képviselői előterjesztésben – kezdeményezte a buszváró Borász utcához történő áthelyezését is. A körzet képviselője hozzátette: terveznek több buszmegállóban is létrehozni hasonló – helytörténeti – kitekintőket. (vac.hu)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments