Múzeumok éjszakája 2024: Egy karszalag, ezer élmény

Egy karszalag, ezer élmény – ezzel a szlogennel csábítanak minden érdeklődőt a Múzeumok Éjszakája programsorozat váci rendezvényeire. A Tragor Ignác Múzeum és a Váci Egyházmegye közös szervezésében, 7 helyszínen, 30 programmal várják a látogatókat, hogy felejthetetlen élményekkel gazdagodjanak. Június 22-én a programok délután 4 órától egészen éjfélig tartanak, garantálva, hogy mindenki megtalálja a számára legizgalmasabb eseményeket.

A Püspöki Palota és Kert a Migazzi Kristóf téren egyedülálló élményt kínál 18:00 és 21:00 óra között. Ezen az estén a máskor csak vezetéssel látogatható palota szabadon bejárható, felfedve titkos tereit a kíváncsi látogatók előtt.

Az Elefántos Ház és Udvar a Március 15. téren reneszánsz forgataggal vár mindenkit. 16:30-kor és 20:00-kor Mars és Vénusz csatája címmel élő történelmi tárlatvezetést tartanak, emellett kézműves foglalkozások, régészeti kincskeresés és jelmezverseny is szerepel a programban. Este 20:30-tól Orbán Bori és a Valami Swing jazz-zenekara gondoskodik a jó hangulatról.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A dinasztia – új táblakép a főtéren

A Memento Mori kiállítás az élet és túlvilág barokk korába kalauzolja a látogatókat. 16:00, 18:00 és 20:00 órakor tárlatvezetések várják az érdeklődőket,, míg 22:00-kor „Lakótársat keresünk” címmel épülettörténeti élő történelem program veszi kezdetét. De a Műemlékház szintén számos érdekességet kínál a régmúltból. Az időszaki tárlat a múzeum friss szerzeményeit mutatja be, és 16:00, valamint 18:00 órakor tárlatvezetések is lesznek.

A Pannónia Ház a Köztársaság úton hozza majd közel a művészetet az emberekhez. Kézműves foglalkozások, bűvészshow, és különleges tárlatvezetések várják a látogatókat. Este 19:30-kor a Bijou zenekar koncertezik, majd 20:30-tól Szabó Sándor-Major Balázs Oriental Project koncertjén vehetünk részt.

A Szent Mihály Altemplom régészeti kincseket tár fel a látogatók előtt. 17:30 és 20:00 órakor tárlatvezetések, 19:00 órakor pedig városi séta indul az épülettől, hogy az érdeklődők felfedezhessék a középkori Vác rejtett kincseit. Továbbá az Egyházművészeti Gyűjtemény ugyancsak mennyei művészettel várja a látogatókat. 17:00 és 20:00 órakor tárlatvezetések indulnak, állandó és időszaki kiállítások, valamint családi nyomozós játék is várja a vendégeket.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Tisztelettel köszöntjük a szépkorú Balogh Sándort

A karszalag ára 3000 Ft felnőtteknek és 1500 Ft gyerekeknek (6-18 év között). Elővételben május 24-től lehet megvásárolni a Tragor Ignác Múzeum pénztáraiban. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments