Orvosi rendelő felújítás Acsán

Felújítják az orvosi rendelőt Acsán, a beruházás a kivitelezési szakaszához érkezett – tájékoztatta a község polgármestere az MTI-t.

Zemen Mária Szilvia (független) közölte: a Komplex egészségügyi alapellátás-fejlesztés Acsa községben című projekt célja az épület energetikai korszerűsítése és komplex akadálymentesítése.

Az orvosi rendelő külső-belső felújítása során részlegesen újakra cserélik a nyílászárókat, külsőleg hőszigetelést végeznek az épületen, szigetelik a padlást és a pincefödémet, továbbá napelemes rendszert telepítenek.

A felnőtt- és gyermekháziorvosi, valamint a védőnői ellátásnak otthont adó ingatlan a felújítással „BB” energetikai kategóriába kerül, az épület energiaigénye így csaknem nulla lesz.

A belső terekben a fogyatékossággal élők ellátásához szükséges infrastruktúra jön létre, akadálymentes mosdók létesülnek, a hallássérültek zavartalan kommunikációját úgynevezett mobil indukciós hurokerősítő segíti. Ezeken túl új, szűrővizsgálatokat biztosító eszközöket is vásárolnak.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A Szent Korona országa – Ősbemutató augusztus 20-án, Dunakeszin, a Katonadombon

A 287 millió forint összköltségű projekt a Széchenyi Terv Plusz program Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz felhívása keretében valósul meg, 100 százalékos támogatással, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a magyar költségvetés társfinanszírozásában. A beruházás várhatóan jövő márciusban fejeződik be. (MTI – Képünkön a felújított rendelő látványterve) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments