Továbbra is Kammerer Zoltán marad Göd polgármestere

Elsöprő győzelmet aratott Kammerer Zoltán Gödön. 72,84-ot ért el a regnáló polgármester, összesen 7301 fő szavazott rá. Kihívója, Szilágyi László, aki az elmúlt öt évben is tagja volt a képviselő-testületnek, 27,16-ot kapott 2723 szavazattal a nemzeti választási iroda adatai szerint – számolt be róla az ESTV.

Mint ahogyan az ES is rámutat, az országos mintához hasonlóan Gödre is jellemző magas részvétel nem az akkugyár negatív hatásaival szemben felszólaló helyi civileknek kedvezett, hiszen ismét a Fidesz által támogatott olimpiai bajnok kajakos, Kammerer Zoltán lett a polgármester. Azonban annyi eredményt sikerült elérni a helyieknek, hogy a Göd-ÉRT Egyesület két jelöltje is bekerült a gödi képviselő-testületbe, így a Samsung gyár környezetszennyező tevékenységét feltáró szervezett tagjai közvetlenül is részt vehetnek majd a testület munkájában.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Muzsika a Kertben

„Az eredeti elvárásainkhoz képest dupláztunk!”– nyilatkozta a Mérce munkatársának Szaszkó Andrea, a Göd-ÉRT Egyesület képviselőjelöltje. Elmondása szerint eredetileg egy embert akartak bejuttatni a képviselő-testületbe, végül kettőt sikerült: Szaszkó Andrea és Hlavács Judit is bekerült az egyesület soraiból a kompenzációs lista révén. A megválasztott képviselő hozzátette: az egyesület 3. listás helye mindössze 26 szavazaton múlott.

A 12 fős testület 9 tagját az eddigi polgármestert támogató Kammererrel a Változásért Egyesület indulói adják. Rajtuk, illetve a Göd-ÉRT jelöltjein kívül Szilágyi Lászlónak, a Demokratikus Koalíció polgármesterjelöltjének sikerült bekerülnie a 20 000 lelket számláló Göd új összetételű képviselő-testületébe. (Fotó: Kammerer Zoltán Facebook) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments