Váci Mi Hazánk: „A választás rendje elleni bűncselekmény gyanúja áll fenn!”

Hamis aláírásokkal indulhat el a Vác Városért Választási Egyesület több helyi jelöltje is a vasárnapi önkormányzati választásokon, legalábbis ezt állítja dr. Rosta Zoltán, a Mi Hazánk Mozgalom polgármester aspiránsa. A vádakat az érintettek tagadják, de a feljelentés már megtörtént.

Lehetőség van arra, hogy minden választópolgár a személyes ajánlásainak az adatait lekérdezze a Nemzeti Választási Iroda honlapján. Így mindenki le tudja ellenőrizni azt, hogy kiknek írt alá az elmúlt hetek kampánya során. Ennek megfelelően járt el a helyi közéletbe frissen, egyből városvezetői ambíciókkal belépő Rosta Zoltán is, aki az elmúlt hetek belviszályai után vált a radikális párt prominens váci politikusává.

„A saját magam ügyfélkapuján keresztül belépve meglepődve tapasztaltam, hogy ott két olyan személy ajánlása szerepel érvényesként és elfogadottként, akiknek egyébként én nem is írtam alá. Ennek pedig az a pikantériája, hogy a Nemzeti Választási Iroda hivatalos adatai szerint én a Vác Városért Választási Egyesület 10-es számú körzeti képviselőjelöltjét (Kukri Aladár), illetve ennek az egyesületnek a polgármesterjelöltjét (dr. Csereklye Krisztina) ajánlottam” – fogalmazott arra utalva, hogy így pont a Mi Hazánkat nemrégen viharos körülmények között elhagyó politikusoknál szerepel az ő neve. Majd hozzátette, másik két, szintén a 10-es körzetben élő párttársa is ugyanezt tapasztalta, amikor leellenőrizték adataikat. Ez pedig Kukri Aladár szempontjából már csak azért is kimondottan kellemetlen fejlemény lehet, mert ha ezt a hármat levonjuk a hivatalosan is elfogadott 31 ajánlásából, akkor már nem rendelkezik az indulásához szükséges számmal.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A Reneszánsz sárkány - Báthori Miklós és kora című kiállítás zárónapja

Rosta Zoltán jelezte, azt követően, hogy észlelték az adataikkal való feltételezett visszaélést, feljelentést is tettek a Váci Rendőrkapitányságon. Tették mindezt úgy, hogy tisztában vannak azzal, a hétvégén esedékes önkormányzati választásokig érdemben már nem fog történni fejlemény.

„Az, hogy ennek mi lesz a hozadéka, mi lesz a következménye büntetőjogi szempontból, az hónapok, sőt akár évek kérdése is lehet. De ez megint felvet egy kérdést. Tegyük fel teoretikusan, hogy ezek a személyek bekerülnek a testületbe, majd megállapítják egy vagy másfél év múlva, hogy valóban jogsértés történt és büntetőjogi szempontból a bíróság elmarasztalja őket. Akkor olyan személyek lesznek ott a városházán, akik egyébként jogellenes módon jutottak oda.”

Végül a Váci Napló kérdésére a polgármesterjelölt azt is elmondta, hogy ő személyesen nem kívánja felkeresni az érintetteket, valamint ebből nyilvános vitát se szeretne nyitni. Mindazonáltal arra felszólította vetélytársait, hogy tartsák be a „törvényes játékszabályokat”. A válaszra pedig nem is kellett sokat várni: még hétfőn délután, igaz eredetileg más témában, de dr. Csereklye Krisztina is sajtótájékoztatót tartott. A VVVE jelöltje pedig itt visszautasította a vádakat.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  XXXV. Ekszpanzió (2) - Kortárs művészeti találkozó

„Ezt az ügyet a választási bizottság is tárgyalta és elvetették, mivel nem lehet bizonyítani utólag, hogy ki írta alá ezeket a dokumentumokat. Ezek az ívek ki voltak adva családokhoz, ismerősökhöz és akár provokáció céljából is aláírhatták őket. Így pedig bárki utólag számonkérhetné rajtunk – jelentette ki dr. Csereklye Krisztina. – Én visszautasítom és provokációnak veszem ezeket a vádakat. Tehát, hogyha ez tovább folytatódik én is feljelentést fogok tenni.”

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments