40 éves zebegényi Hajózástörténeti Múzeum – Egész napos színes program az évfordulón

Nagyszabású eseményre készülnek július 13-án 11 órától Zebegényben a Duna-parton, ahol ünnepélyes keretek között emlékeznek a zebegényi Hajózástörténeti Múzeum fennállásának 40. évfordulójára.

Az eseményen beszédet mond Ferenczy Ernő Ervin, Zebegény alpolgármestere, dr. Balogh Tamás jogász, hajózástörténész, a TITHME elnöke, Bencsik Attila, a MAHOSZ alelnöke és Farkas Judith, a Hajózástörténeti Múzeum tulajdonosa.

Ezt követően átadják a Hajózási Múzeum „Aranyhorgony” díját azon személyeknek, akik a múzeum érdekében kiemelkedő, önkéntes tevékenységet végeztek, majd megkoszorúzzák a múzeumalapító Farkas Vincze hajóskapitány szobrát.

Az emlékezésen közreműködnek

Albinoni kamarazenekar – koncertmester Tóth Judit

Schönléber Apollónia  operaénekesnő

Miller Zoltán és Pallós Emil előadóművészek

Irsay Nagy Dénes hagyományőrző és Kiss Gy. László tárogatóművész

Varga Gábor Vilmos könnyűzenei énekes

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Nagymaros a festővásznon – Kiállításmegnyitó a Sigil Galéria és Kávézóban

Az MH1 Tűzszerész és Folyamőr Ezred, valamint a Hagyományőrző Haditengerészek

A Retro Quartet

Az évforduló kapcsán hajózással kapcsolatos bemutatókra, hajós felvonulásra és egyéb programokra is várják az érdeklődőket. A nap 18 órától utcabállal zárul, melyen a Sétahajó zenekar szórakoztatja a közönséget.

Az évfordulóra minden érdeklődők szeretettel várnak!

A múzeumról

A Hajózástörténeti Múzeum alapítója Farkas Vincze hajóskapitány, aki több évtizedes gyűjtőmunkával és saját készítésű tárgyaival hozta létre az 1984. július 12-én megnyílt kiállítást.

Farkas Vincze minden útjáról igyekezett hazahozni olyan emléktárgyakat, amelyek hűen tükrözik a hajósnépek kultúráját, valamint a tengerek csodálatos élővilágát.

A fatörzstől megépített hajózástörténetén keresztül a múzeumban láthatóak a magyar folyami- és tengerhajózás megmaradt emlékei. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments