A Reménység korábbi atlétája is részt vesz a párizsi paralimpián

Szőllősi István a Váci Reménység Egyesület korábbi atlétája ott lesz a párizsi paralimpián – adták hírül az egyesület Facebook oldalán.

„Három atlétával és egy erőemelővel bővült a párizsi Magyar Paralimpiai Csapat, köztük Szőllősi István korábbi reménységes atlétával, aki bizonyíthat a Párizsi Paralimpián. Edzői: Magyari Zoltán, nevelő edzők: Magyari József, Szikora Gyula” – írják. (Váci Reménység Egyesület).

A paralimpiai játékokról

A XVII. Nyári Paralimpiai Játékok szervezőjének Párizst választották. A világ legnépszerűbb sporteseményét 2024. augusztus 28. és szeptember 8. között rendezik meg a francia fővárosban, ahová közel 4.400 versenyzőt várnak a szervezők.

A fogyatékossággal élő sportolók legrangosabb eseményére ezúttal is újdonságokkal készülnek, hiszen a város különböző nevezetes és ikonikus helyszínein is versenyeket rendeznek. A paralimpiai játékok történelmében először fordul elő, hogy a megnyitóünnepséget stadionon kívül rendezik meg és Párizs híres utcáin vonulnak végig a sportolók.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Liszka Roland VISSZATÉRT – És rögtön GYŐZÖTT…

A tokiói paralimpiát követően is 22 sportág legjobbjai mérhetik össze tudásukat, azonban ezúttal már 549 versenyszám lesz megtekinthető.  A Magyar Paralimpiai Csapat minden idők második legsikeresebb paralimpiai szereplésével készülhet a 2024-es játékokra. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments