Dupla fotókiállítás a Margarétában

A Margaréta Kávéház már jól ismert úgy is, mint kiállítótér. Számos kiállításmegnyitónak adott otthont az utóbbi években, festmények, fotók, egyéb képzőművészeti alkotásokat láthattak már a vendégek és a képzőművészetekre fogékony látogatók a falakon.

Jelenleg a Forte Fotóklub Vác tagjainak munkáiból kap egy csokorra valót a kávéházba betérő. Egészen pontosan mindjárt két csokrot is. Ugyanis a jelenlegi egy rendhagyó kiállítás, mert mindjárt kettő is van belőle. Hogy is van ez? Piros-kék-piros, és Váci pillanatok címmel látható a Forte Fotóklub Vác kiállítása, ami a Váci Világi Vigalom kísérőprogramja. Odabent a Piros-kék-piros látható, míg kint a teraszon a Váci pillanatok.

Bayer Mária köszöntötte a résztvevőket, majd Cservenák Péter, a 2013. január 31-én alakult Forte Fotóklub Vác vezetője fejtette ki, hogy véleménye szerint mindkét kiállítás rendkívüli fantáziadúsággal készült.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A Reneszánsz sárkány - Báthori Miklós és kora című kiállítás zárónapja

A megnyitón minden képről szó esett, megszólítva több alkotót is: melyik fotó, miért, milyen körülmények között készült. Láthatunk természetfotókat, városrészleteket, olyan váci pillanatokat, amik egyediek, egyszeriek, amikben a fotósok meglátták a témát.

Külön öröm volt látni, hogy a kiállított fotósok közül jó párnak több rangos, önálló kiállítása volt már a városban, vagy épp az országban. Nem beszélve az országos, vagy épp nemzetközi díjakról. Odabent, a fotókon javarészt a piros és kék színek dominálnak, utalva Vác város címerének színeire.

A teraszon pedig váci pillanatokról láthatunk felvételeket úgy, ahogy azt a fotósok látták, láttatni szeretnék. Legyen az a Dunához valamilyen formában kapcsolódó kép, vagy épp valamelyik helytörténetileg fontos épületről készült fotó. De találunk kulturális, vagy sporteseményekről megörökített pillanatokat is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  XXXV. Ekszpanzió (2) - Kortárs művészeti találkozó

Bárki nézi is a képeket odabent, vagy a teraszon, egy rendkívül színes bepillantást kap, hogy milyen is a város fotós szemmel. Érdemes még tudni, hogy a Forte Fotóklub Vác az ország egyik legnagyobb fotós csapata, a kezdőktől a hazai és nemzetközi elismertséggel bíró tagok alkotják. Komoly szakmai műhelyfoglalkozásokat tartanak, legyen az például az etikus utómunka ereje a fotográfiában, a természetesen képek, kicsit sem természetesen, sport és divatfotózás, lehetőségek és íratlan szabályok a természetfotózásban, vagy épp a nyomdai előkészítés fontossága és menete. ♦

 

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments