Fesztivál rajongók figyelem! Ha szereted a Földet, akkor itt a helyed!

Második alkalommal rendezik meg a FöldŐrző Fesztivált Pécelen, amely egy igazi, hiánypótló rendezvény a mai, felgyorsult világban.

Az eseménysorozat célja, hogy minél több olyan tevékenységet bemutasson, amely bármilyen szempontból hozzájárul bolygónk működésének harmonizálásához. A július 5. és 7. között tartandó FöldŐrző, röviden FŐ Fesztivál sokkal több, mint egy fesztivál.

Egy olyan hagyományteremtő esemény, ahol igyekeztek minden olyan területet összehozni, ami támogatja a Föld optimális működését, legyen szó mezőgazdaságról, állatvilágról, hulladék felhasználásról, mentális állapotról, tudatosságról, vagy technológiai vívmányokról.

Az ökológiai változások szükségessége hívta elő ezt az eseményt és irányzatot. A fesztiválnak a Kilenc bokor völgye ad otthont, mely a péceliek kedvenc piknikező helye volt korábban. Természetes mászókák és hinták várják majd a kicsiket, de a fesztiválon szakemberek is segítik az érdeklődőket előadásaikkal. A célunk, hogy színes és izgalmas módon mutassanak be mindent, ami a környezettudatossághoz kapcsolódik az ehető vadnövényektől egészen a drónok világáig – mondta el a fesztivál megálmodója és szervezője, Tóth Zoltán.

A rendezvény három napja alatt környezettudatos építészeti módszereket is bemutatnak az érdeklődőknek: lesz vályogépítészet, szalmaház-bemutató, konténer dombház és olyan alternatív energetikai megoldásokkal is megismerkedhetnek a látogatók, mint a szélmotor, a gravitációs energia vagy a komposztkazán, de a vályogvetést is bárki kipróbálhatja majd.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Augusztus 1-jétől új törvény lép életbe az online bűnözőkkel szemben

Az Out-izm! projekt tisztásán az autizmussal érintett családok kézműves portékáiból válogathatnak majd kedvükre. A Hagyományőrző Tisztáson áll majd a Hungarikum-sátor, ahol kürtőskaláccsal készülnek a vendégek számára, és ahol autentikus magyar kutyafajtákkal is megismerkedhetnek, mint például az erdélyi kopó és társfajtái.

A fesztivál egyik különleges programja lesz a szürke marha show, de akinek ez nem elég, a művészetekbe is belekóstolhat, és kipróbálhatja a kosárfonást, a nemezelést, de akár jógázhat is. Bárki megtanulhat csergetni a karikás ostorral, a kerekasztal beszélgetések, előadások pedig igazi újdonságokat tartogatnak az állatvédelemmel, a tudatalatti logikájával, vagy a józan paraszti logikával kapcsolatban. (Hello Vidék – kép: Getty Images) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments