Megérkeztek az első labormérés eredményei

Mint arról korábban beszámoltunk, a város különböző helyein elhelyezett, az akkreditált laborméréshez szükséges edényzet segítségével gyűjtött mintákat az önkormányzat saját költségén értékelteti. A napokban megérkeztek a hónap elején levett minták eredményei.

A mintavételt megelőző, dél felől érkező eső nyomán szerves oldószerek – többek között a magzatkárosító hatású NMP – jelenlétére kért vizsgálatot a város. Szerencsére ezek mennyisége a mintákban nem volt kimutatható.

Az említett csapadék kémhatása enyhén lúgos volt, amelyet a benne található ammónia átlagosnál nagyobb koncentrációja okozta. Ez az ammónia származhat a közlekedésből, mezőgazdasági tevékenységből, valamint ipari folyamatokból, mivel az iparban sok helyen hűtőközegként használják.

A fémes szennyezők határérték alatt voltak a mintákban.

Ezen a héten egyébként – a 3 hónapos tesztsorozat részeként – újabb mintavétel (képünkön) után ismételt kiértékelést kért az önkormányzat, illetve az első 30 napos szállópor mintákat is elvitte kiértékelésre az akkreditált tevékenységet végző laboratórium. (Vác Város Önkormányzata – vac.hu) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments