Szegeden végre nem ezüst az érem

Dunakanyar Forte ALC-t Szathmáry Károly képviselte, aki idén már három versenyen végzett másodikként, így idei első bajnoki címére pályázott.

A Tizek- és EB kvalifikációs főverseny harminckét indulóval rajtolt el, hozzájuk csatlakoztak másnap a különböző kategóriákban érdekeltek. A szombati napon a legjobb nyolcig volt hivatott eljutni a mezőny. Karcsi könnyedén nyerte meg csoportját még úgy is, hogy a nap végére az ínhüvelygyulladással nehezített keze elfáradt, és utolsó két meccséből mindössze egy döntetlenre futotta. Érdekesség, hogy a legjobb nyolcba olyan ászok nem fértek be, mint Szatmári Tamás, vagy épp Lukács Viktor.

A vasárnapi nyolcas döntő nehezen indult, Szathmáry nagyon frusztráltan játszott, és bár Terjéket könnyedén félresöpörte, Bottyán és Trecskó ellen is rendkívül alacsony színvonalú meccsen végzett döntetlenre. A versenyigazgató megmentette, amikor a harmadik kör után tíz perc szünetet rendelt el, ami alatt Karcsi rendezni tudta gondolatait, és lényegesen higgadtabban érkezett vissza a versenyterembe, hogy alaposan elpáholja Moldovánt. A negyedik forduló után Debreczy állt az élen, Szathmáry azonban magabiztosan nyerte kettejük meccsét, és vette át a vezetést. Sőt, a Bajkó elleni győzelem a következő körben már azt jelentette, hogy Karcsi az utolsó mérkőzés eredményétől függetlenül megnyerte a tornát. A győzelemtől felszabadult váci az utolsó mérkőzésen megsemmisítő vereséget mért Varga Ervinre, aki a félidőben fél tucat kapott gólnál kezet nyújtott. Hogy a váci vonatkozású siker teljes legyen, arról a Testvériség színeiben versenyző, de a váci Ligában készülő Terjék Zsolt tett, aki másodikként végzett.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Liszka Roland VISSZATÉRT – És rögtön GYŐZÖTT…

Szathmáry Károly ezzel a győzelemmel megerősítette második helyét az kvalifikációs sorozatban, készülhet tehát a kontinens-viadalra. A ranglistán is lépett előre, folytatva ezzel a hosszas kihagyás utáni kapaszkodást, és az év eleji listán még csak 480 ponttal épp a legjobb húszban tanyázó váci immár 560 élő ponttal rendelkezik, amivel felért a képzeletbeli dobogóra, és közelít a két giga-sztárhoz, Fülöphöz és Pákaihoz. (Dunakanyar Forte ALC) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments