Váci küldöttség az ulmi Duna Fesztiválon

Kétévente rendezik meg a németországi Ulm városában azt a Duna Fesztivált, amelyen a hétvégén váci önkormányzati küldöttség is részt vett.

Matkovich Ilona polgármester Jess Kinga és Rozmaring Sándor önkormányzati képviselővel volt jelen azon a nemzetközi konferencián, amelyet szombaton a tíznapos kulturális program részeként tartottak meg. Az eseményen több Duna-menti város vezetője mellett jelen voltak Baden-Würtenberg tartomány vezetői, továbbá Martin Ansbacher, Ulm és Katrin Albsteiger, NeuUlm polgármestere.

A konferencia részeként a résztvevők szót ejtettek a jelenlegi európai politikai helyzetről, az együttműködés lehetőségeiről.

Matkovich Ilona értékelése szerint a találkozó legfontosabb üzenete volt, hogy mennyire fontos egymás kultúrájának megismerése és a személyes kapcsolat kiépítése, a különböző területeket érintő csereprogramok megszervezése. A váci polgármester elmondta: két év múlva már Vác is csatlakozik a kulturális programokhoz. (Vác Város Önkormányzata – vac.hu – Fotók a fesztiválról: Internationales Dunaufest Facebook) ♦

 

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments