Visegrádi palotajátékok péntektől vasárnapig

Idén július 12-14. között rendezik meg a hagyományos Visegrádi Nemzetközi Palotajátékokat.

A Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok 1985 óta állít emléket a középkor egyik legjelesebb eseményének, az 1335-ös Visegrádi Kongresszusnak. A közép-európai térség három meghatározó uralkodója, János cseh, Kázmér lengyel és I. Károly magyar király, valamint a német lovagrend találkozóján született megállapodások a mai napig éreztetik hatásukat.

Nem véletlen, hogy 1991-ben a visegrádi királyi palota falai között írták alá a Visegrádi Egyezményt, mely jelenleg V4 elnevezéssel segíti a közép-európai országok együttműködését. A Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok Magyarország legrégebbi történelmi fesztiválja, mely a Kárpát-medencei térségen kívül Európa tíz országából fogad kiváló hagyományőrző csoportokat.

Velük együtt közel ezer kosztümös szereplő érkezik minden év július második hétvégéjén Visegrádra, hogy méltóképpen idézhessék fel az egykori királyi székváros legfényesebb történelmi eseményét. A három napig tartó programok négy helyszínen reggeltől késő estig zajlanak – a Lovagi torna pályán, a Királyi palotában, a Parkszínpadon és a Salamon-toronyban.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A Szent Korona országa – Ősbemutató augusztus 20-án, Dunakeszin, a Katonadombon

Az idei program részletei a programfüzetben olvashatók. ♦

https://palotajatekok.hu/programok#programfuzet

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments