A Mária napi búcsúhoz közeledve ismét lesz Ligettakarítás

Az elmúlt hetek viharai megtépázták a Ligetet is, ahol áldatlan állapotok alakultak ki az arra járók számára. A Mária napi programok közeledtével, a püspökséggel összefogva a város ismét ligettakarítási programot szervez.

A ligetszépítési programot 2024. szeptember 6-án péntekre és 7-én szombat délelőttre tervezzük. Mindkét nap a Hétkápolna templom mellett 9 órától várjuk azokat, akik részt szeretnének venni a programon.

Az iskolás csoportoknak és a városlakónak az idén is lehetőségük van a részvételre. A pénteki napra az iskolásokat, szombatra a civileket is várjuk.

A két napon az alábbi feladatok várnak ránk

Szeretnénk felkészíteni a ligetet a Mária napi búcsú méltó megünnepléséhez. Ennek érdekében az idén a legfontosabb a viharok által leszaggatott faágak eltávolítása, a szemétszedés, a járó felületek környezetéből az avar összegyűjtése a források és az emlékkút kitakarítása, rendbetétele, amiben kérjük a segítség.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Megkezdődött Vácon a Külső Rádi út felújítása

A munkához biztosítunk szemeteszsákokat, kesztyűket és kerti szerszámokat korlátozott mennyiségben (ezért amennyiben tudnak, kérjük, hozzanak magukkal gereblyét és egyéb kerti szerszámokat).

Az idén is lesz lehetősége az érdeklődőknek a helyszínen a templom bemutatására, megismerésére.

A programot támogatja Vác Város Önkormányzata. (Fotó: vac.hu)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments