Állami ösztöndíjas képzéseket is meghirdet a 2024-es pótfelvételin az Apor Vilmos Katolikus Főiskola

Összes alap- és mesterszakját meghirdeti a pótfelvételin az Apor Vilmos Katolikus Főiskola. A jelentkezők nemcsak önköltséges szakok közül válogathatnak, a főiskola népszerű óvodapedagógus, tanító, valamint csecsemő- és kisgyermeknevelő képzésén állami ösztöndíjas helyre is lehet jelentkezni augusztus 7-ig – olvasható az intézmény közleményében.

A tavalyi után újabb csúcsot döntött az Apor Vilmos Katolikus Főiskolára felvett hallgatók száma: míg a 2023-as általános felvételi eljárásban 331, idén (a hitéleti szakok nélkül) 395 jelentkező került be a képzésekre. A váci mellett ma már budapesti campusszal is rendelkező főiskola számos alapképzést kínál a segítő szakmák és a pedagóguspálya iránt érdeklődő felvételizőknek.

Az óvodapedagógusnak készülő hallgatók például magyar és angol nyelvű képzés közül választhatnak, emellett német, szlovák és roma/cigány nemzetiségi szakirányt is indít az intézmény. A tanító szakra jelentkezők a magyar nyelvű tanítóképzés mellett a roma/cigány, valamint a német nemzetiségi szakirányra is beadhatják jelentkezési lapjukat, de népszerű a csecsemő- és kisgyermeknevelő BA-szak is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Jurihonjo-ban jártunk – Vendégszerető és segítőkész japán emberekkel találkoztunk

A szociálpedagógia alap- és mesterszakot, valamint a mentálhigiénés közösség- és kapcsolatépítő MA-képzést elsősorban a társadalmi problémák iránt érdeklődő jelentkezőknek ajánlják, a neveléstudomány mesterképzést pedig azoknak a diplomásoknak, akik átfogó ismereteket szereznének a pedagógiai innovációkról, a neveléstudományról, és szívesen részt vennének a köznevelés és a felsőoktatás fejlesztésében és működtetésében.

A főiskola összes alap- és osztatlan szakját, köztük budapesti képzéseit meghirdeti a július 30-án induló pótfelvételin – az érdeklődők pedig nemcsak önköltséges, a pedagógusképzéseken állami ösztöndíjas helyekre is jelentkezhetnek augusztus 7-ig. Fontos, hogy a pótfelvételin csak azok vehetnek részt, akik a 2024-es általános felsőoktatási felvételire nem jelentkeztek, vagy beadták ugyan felvételi kérelmüket, de egy felsőoktatási intézménybe sem kerültek be.

A képzések listáját és a legfontosabb felvételi információkat az érdeklődők a főiskola honlapján, az avkf.hu-n, valamint a felvi.hu-n találják meg.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Jurihonjo-ban jártunk – Vendégszerető és segítőkész japán emberekkel találkoztunk

Pontszámítási szabályok

Idén változtak a felsőoktatási felvételi szabályai, az egyetemek és főiskolák maguk dönthettek arról, pontosan milyen többletteljesítményért adnak pluszpontokat.

Az Apor Vilmos Katolikus Főiskola pedagógusképzéseire jelentkezők a felvételi beszélgetés vagy a motivációs levél értékelése alapján 1-50 pontot kaphatnak, de többletpontokat ér az országos középiskolai vagy szakmai versenyeken elért döntős helyezés, a közép- és a felsőfokú nyelvvizsga, ahogy a hátrányos helyzetű felvételizőket is többletpontokkal segítik.

A főiskola kedvez azoknak a szakembereknek is, akik gyerekekkel foglalkoznak, de szeretnék továbbképezni magukat: 30-50 pont jár azoknak, akik pedagógia képzési területen vagy pszichológia szakon szereztek szakképesítést, közép- vagy felsőfokú végzettséget, és 30 ponttal díjazzák, ha egy felvételiző legalább 50 óra szakmai tapasztalatot szerzett, gyermekneveléssel, oktatással összefüggő segítő munkát, önkéntes munkát végzett.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Jurihonjo-ban jártunk – Vendégszerető és segítőkész japán emberekkel találkoztunk

Szakirányú továbbképzéseket is hirdet az Apor

A diplomával rendelkezők augusztus 5-ig a főiskola szakirányú továbbképzéseire is jelentkezhetnek, amelyek közül több egyedülálló Magyarországon – ilyen például az atipikus fejlődésű gyerekekkel foglalkozó szakembereknek szóló, a 3D pedagógia vagy a digitális környezetpedagógia módszereit bemutató szakirányú továbbképzés. Ezekről bővebb információ a főiskola oldalán (https://avkf.hu/kepzesek/szakiranyu-tovabbkepzes) található. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments