Bagossyék a Váci Vigalom után Művészetek Völgyén is hatalmas sikert arattak

A 30. Váci Világi Vigalom egyik sztárfellépője a Bagossy Brothers Company volt; méltán telt meg teljesen koncertjükön a Duna-parti Nagyszínpad előtti tér. A népszerű banda azonban a váci szuperkoncert után sem állt meg, néhány nappal később Tusnádfürdőn léptek fel, majd július 25-én, csütörtökön már a Művészetek Völgyén, Kapolcson – igaz, az odaérkezésük nem volt zökkenőmentes.

A banda közösségi oldala arról számolt be, hogy szerdáról csütörtökre virradó éjjel fél kettőkor, 5 óra várakozás után törölték a repülőgépüket Marosvásárhelyen, majd ezzel a lendülettel ki is dobtak mindenkit a reptérről „záróra” címszóval. Egy kis telefonálás után hajnali fél 6-ra előállt egy busz, amely egészen Kapolcsig szállította az együttest – a koncerten pedig próbáltak úgy tenni, mintha mi sem történt volna… ez végül sikerült is, hiszen ismét nagyot alkottak, szuper koncertet adtak – a legnagyobb slágerekkel –, tehát egyáltalán nem látszottak rajtuk az utazási megpróbáltatások!

A Váci Napló egyébként első alkalommal kapott meghívást a Völgybe, ahol állandó mozgást, vibráló energiákat, s megannyi jókedvet tapasztalt. Sokaktól hallottuk már, hogy az ország legnagyobb összművészeti fesztiválja senkinek nem okoz csalódást, s ezt most ténylegesen meg is éltük – még akkor is, ha délutánonként nagy meleg volt, de ezt a különböző helyszíneken árnyékolással enyhítették. Bárki megtalálhatta a három helyszínen – Kapolcs mellett Vigántpetenden és Taliándörögdön – a kedvére való programot, hiszen abból aztán volt választék a bő egy hét során!

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A türelem makettet terem

A három település negyven helyszínén összesen közel háromezer program közül válogathattak a jelenlévők. Összességében a hazai könnyűzenei élet színe-java megfordult a Völgyben, Bagossyékon kívül a Quimbytől az Analog Balatonon, a Blahalouisianán, Zoránon, Dés Lászlón és Bródy Jánoson át egészen Beton.Hofiig, de a koncertek mellett idén is nagyon népszerűek voltak a színházi előadások, az irodalmi és alkotó programok is. A fesztiválon debütált a Művészetek Völgye és az Art-Színtér közös darabja, a Tikk-Takk bumm Ember Márk, Dobó Enikő és Csiby Gergely főszereplésével, emellett pedig a látogatók 24 különféle színházi előadást nézhettek meg a 10 nap alatt.

A Művészetek Völgyében nem csak a nagyszínpadok pörögtek, hiszen remek jazzkoncertek hívogatták a látogatókat a Magyar Jazz Szövetség Udvarába, a Harcsa Veronika Udvarba és a MókusKert Udvarba, a komoly- és klasszikus zene rajongói a kapolcsi és a vigántpetendi templom akusztikáját – és hűvösét – élvezhették, a Világzenei Udvarnak idén 10 éve otthont adó Kocsor Házban világzene szólt, míg a Folk Udvar a népzenének adott otthont.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A türelem makettet terem

A Momentán Udvarban tíz napon át pörgött az imprószínház, a Kaláka Versudvar hagyományos, Udvarzáró koncertjére idén 157 kívánságot dobtak be a látogatók, ebben 83 különféle dalt neveztek meg, amelyből végül, az utolsó napon egy kétórás koncerten 25 Kaláka-dal csendült fel. A Filmio filmvetítései is nagy sikernek örvendtek, különösen a Kék Pelikán és a Macskafogó vetítése – utóbbi előtt Ternovszky Béla készítővel is meg lehetett hallgatni egy beszélgetést. A fesztiválon tartották meg a Némafilmhez filmzenét! döntőjét is, amelynek nyertesei Burai Zsolt A Pál utcai fiúk című filmre szerzett zenével és Vitus Eszter a Simon Judit megzenésítésével.

A Művészetek Völgye Fesztivál közönsége abban is különleges, hogy nem csak élvezni szeretik a művészeteket, hanem az alkotásból is szívesen kiveszik a részüket: az Analóg Udvarban idén 300 fotó készült sörös dobozból épített lyukkamerával, illetve 250 portrénapló analóg fotográfiai eljárásokkal, a Hagyományok Háza Folk Udvarban a fesztiválozók több mint 55 órán át mulathattak a táncházban és a folkkocsmában, ahol 40 népdalt tanulhattak meg, elsajátíthatták a moldvai, dél-alföldi, gömöri és bakonyi táncokat és énekeket, a Fűz Népi Játéktéren pedig 600 szárdudát készítettek a látogatók. A LEMangURIA Kreatív MozgásUdvarban 1450 őszinte lélekmozdulat született meg a tánctéren és 153 kívánság került fel falevélként a kívánságfára. A látogatók idén is tanúsították, hogy helyén van a szívük: ezúttal 1026 ember adott vért a fesztiválon.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A türelem makettet terem

A Művészetek Völgye Fesztivál jövőre július 18. és 27. között vár mindenkit Kapolcsra, Vigántpetendre és Taliándörögdre, aki pedig már most tudja, hogy jövőre is visszatérne, az most szuper kedvezményes áron szerezheti be 2025-ös bérletét. (Váci Napló/Művészetek Völgye) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments