Felkészülési mérkőzés a szlovák első osztályú Érsekújvár ellen

Szép számú közönség gyűlt össze a Váci Férfi Kézilabdázásért Alapítvány második edzőmérkőzésére is a Vác Városi Sportcsarnokban, ami egyben történetük első nemzetközi meccse is volt a szlovák első osztályú Érsekújvár ellen, akik két NB I-es csapattól (Győr, Tatabánya) elszenvedett vereség után érkeztek Vácra, vélhetően abban a reményben, hogy megszerzik az első győzelmüket a nyár folyamán.

Váci FKA – MHC ŠTART Nové Zámky 33-33 (20-17)

Vác, 100 néző

Gólok: Bognár B. 9 (1), Miklián B. 5 (3), Alföldi 3, Mátrai 3, Mezei 3, Filip 2, Singely 2, Ádám 1, Bognár D. 1, Faragó 1, Kocsis 1, Molnár 1, Zeller 1

„Előzetesen a szlovák csapatokra jellemző erősen fizikális játékra készülhettünk, de bejött a képbe a hőség is, mint faktor. A váci sportcsarnok játékterén 32 Celsius-fok és kifejezetten magas páratartalom fogadta a csapatokat. Az első percek kiegyenlített játéka után valamelyest a felvidékiek vették a kezükbe az irányítást. Azonban, ahogy mentünk előre az időben, az érződött, hogy egyre kevésbé tudják elviselni a csarnokban levő embertelen meleget. Ellenben a mieink sorozatban szerezték a közönségszórakoztató találatokat (kiemelve Alföldi Bence átemelős csel utáni bombáját). A vendégek hibái mellett volt egy ihletett formában játszó Bognár Boldizsárunk is: A remek szélsőnket nem igazán lehetett megállítani ezen a napon és a góljainak köszönhetően a félidő környékére átvettük a vezetést.

A második játékrész már (egy-két kemény ütközésen kívül) nagyrészt a túlélésről szólt mindkét együttes számára. Az idő előrehaladtával már nagyon látszódott a játékunkon, hogy hiányzik az oxigén a fejekből, de még így is tudtuk tartani az első félidőben szerzett előnyünket. Egészen az utolsó percig, amikor az Érsekújvár 32-33-ra módosította az állást. Azonban mi még támadhattunk egyet a döntetlenért: Mezei leadta szélre a labdát a meccs emberének, Bognár Boldizsárnak, amiből szinte mindenki lövésre számított a közel nullszög ellenére. Azonban Bognár észrevette a másik szélen teljesen üresen tátongó Ádám Gergőt, aki értékesítette a ziccerét, és ezzel beállította a 33-33-as végeredményt.

Ez a döntetlen mindenképp a mi számunkra hízelgő a szlovák Extraliga dobogójára hajtó Érsekújvár ellenében. Szerencsére az előző, Dunakeszi elleni találkozóhoz képest ég és föld volt a különbség a játékunkat nézve, és ha állandósítani tudnánk ezt a teljesítményünket, akkor várhatóan sok örömünk lehetne majd az elkövetkező szezonban” – írják az alapítvány Facebook oldalán. (Váci Férfi Kézilabdázásért Alapítvány) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments