Holnap kezdődik az Egy Hét a Csillagok Alatt programsorozat – Hullócsillagles és távcsövezés Vác határában

Augusztus 9-e és 17-e között országszerte több mint 150 távcsöves bemutató és hullócsillagles várja az érdeklődőket.

Idén már ötödik alkalommal kerül megrendezésre a legnagyobb hazai csillagászati programsorozat, az Egy Hét a Csillagok Alatt, amelynek keretében augusztus 9-e és 17-e között országszerte több mint 150 távcsöves bemutató és hullócsillagles várja az érdeklődőket.

A programsorozat célja, hogy minél többen élhessék át a csillagos égbolt megfigyelésének élményét.

Az idei programok között a legnagyobb különlegesség, hogy augusztus 11-re esik az 1999-es napfogyatkozás 25. évfordulója. Ebből az alkalomból a csillagászok számos helyszínen naptávcsöves bemutatóval is készülnek az éjszakai programok mellett. A speciális szűrőkkel ellátott teleszkópokon keresztül biztonságosan lehet megfigyelni a csillagunk felszínén zajló aktivitásokat, például a sötét napfoltokat és vörös lángnyelvként felbukkanó protuberanciákat – közvetve ezen jelenségek okozzák a sarki fények jelenségét is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A türelem makettet terem

Hullócsillagles és távcsövezés Vác határában

Vácon augusztus 13-án, 21 órától lesz hullócsillagles és távcsöves megfigyelés Nagy Ágoston amatőr csillagász vezetésével.

Helyszín: Vác, a Téglaház út végén lévő réten, s volt Sallai laktanya melletti földút, ami a Waldorf Iskolához illetve a Harangliget lakóparkhoz vezet.

A program ingyenes, előzetes bejelentkezés nem szükséges.

Email: nagy.agoston@kerekasztal.com – Telefon: +36304290404

További információk és az országos programtérkép a következő linken érhető el: https://egyhetacsillagokalatt.hu/ (idokep.hu – Fotó: Krizmanics Zoltán) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments