Kajak-kenu – Zagyvai Borka egyetemi vb-aranyai

Bár a nem olimpiai számok most folyó világbajnokságán ezúttal nincs váci versenyző a magyar csapatban, a sportág párhuzamosan zajló egyetemi világversenyén városunk sportolói remek eredményekkel dicsekedhetnek.

A hazájuk felsőfokú oktatásában érdekelt versenyzők Portugáliában mérték össze tudásukat az elmúlt napokban. Köztük volt a Váci Karakán Kajak-Kenu SE három kiválósága is.

A kenus hölgyek 5000 méteres egyéni versenyében Zagyvai Borka (képünkön középen) óriási fölénnyel – másfél perces előnnyel – szerzett világbajnoki címet. A váci sportolónő kenu egyesben 500 méteren is megmérettette magát, és remek versenyzéssel ezüstérmet szerzett.

A szintén váci Szemán Linett, Hegedűs Karolina kenu kettes a 200 és az 500 méteres versenyszámban egyaránt bronzérmes lett.

A világbajnokság zárónapján az utolsó versenyszámban két váci is rajthoz állt. A nők kenu egyesek maratoni versenyében Zagyvai Borka rendkívül magabiztos versenyzéssel (fő)iskolázta le a mezőnyt és gyűjtötte be második aranyérmét is. A szintén a Váci Karakán Kajak-Kenu SE színeiben sportoló Hegedűs Karolina itt is harmadikként ért célba és szerezte harmadik bronzérmét. (Vác Város Önkormányzata – vac.hu – Fotó: kajakkenusport.hu)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments