A három börzsönyi kisvasúton évente 150 ezer utas is megfordul

A 116 éves Nagybörzsönyi Erdei Vasút napját szeptember 14-én tartották. Ebből az alkalomból ünnepséggel, jármű- és könyvbemutatóval, élő zenével, bábelőadással, kézművesekkel, finom ételekkel és családi nappal vártak mindenkit Nagybörzsönyben, a vasút végállomásán. Emellett átadásra került egy, kerékpárok szállítására alkalmas vasúti kocsi is.

A három börzsönyi kisvasúton, a szobin, a kemencein és a nagybörzsönyin évente 150 ezer utas is megfordul – mondta Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, térségünk országgyűlési képviselője az erdei vasút ünnepnapján, amelyen egy kerékpárszállításra alkalmas vasúti kocsit is átadtak.

Rétvári Bence kiemelte: a kormány minden évben szeretett volna hozzájárulni a kisvasutak fejlesztéséhez, ezért sikerült az elmúlt évtizedben mindhárom kisvasút elavult szakaszait felújítani. Vagy egy pályaszakaszt sikerült felújítani, vagy egy mozdonyt, egy kocsit, egy megállót, végül „lassan összeértek” az elmúlt évek fejlesztései, mert nagy igény van arra, hogy a kirándulók a kerékpárjaikat is fel tudják vinni a járműre, és ez a most átadásra kerülő vasúti kocsival ez is megoldható.

Az ünnepségen Mayer Gábor, a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium területfejlesztésért felelős államtitkára elmondta, a fejlesztések hozzájárulnak a térség települési, területi, regionális és turisztikai fejlődéséhez, amelyek elősegítik a helyben boldogulást minden településen. (MTI – Fotók: Facebook) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments