Gimnazisták is részt vesznek az árvízi védekezésben – Csütörtökön Vácott segít a Magyar Református Szeretetszolgálat

Hétfőn Dunaalmáson, kedden Tahiban, szerdán Hartán, csütörtökön pedig Vácott segíti az árvízi védekezést a Magyar Református Szeretetszolgálat csapata. Budapesten a védekezésben résztvevők élelmezésében vállalt szerepet a szeretetszolgálat a szerdai napon. Kutató-Mentőcsapatuk a vízszint tetőzésekor a mentési szakfeladatokban vesz részt.

Jelentősen nőtt csütörtökre az árvízvédelmi területek hossza: az Országos Vízügyi Főigazgatóság adatai szerint mostanra 34 védekezési szakaszon, több mint 750 kilométeren van érvényben árvízvédelmi készültség, ebből 36 kilométer rendkívüli árvízveszélynek kitett területként lett minősítve.

A Magyar Református Szeretetszolgálat hétfőn Dunaalmáson a templom és a vasúti átjárók területének árvízvédekezési feladataiban segített, kedden reggel pedig mintegy 20 fős önkéntes csapatuk Tahiba indul, hogy a Duna partján a gátat megerősítsék homokzsákokkal. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal folyamatosan kapcsolatban áll a szeretetszolgálat, így a szerdai napon az előzetes tervekkel szemben ismét vidéki helyszínre, a Bács-Kiskun vármegyei Hartára irányították az MRSZ önkéntes csapatát, akik a helyi segítőkkel közösen 11.000 homokzsákot töltöttek meg, ezzel a település tervezett védekezéséhez minden rendelkezésre áll. A fővárosban pedig a védekezésben résztvevők ellátásában kapott szerepet szerdai napon a szeretetszolgálat: 600 szendviccsel és teával látták el a gátak megerősítésén dolgozókat.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A türelem makettet terem

Csütörtökön újabb vidéki helyszínen, az egyik legkritikusabb helyszínek közé tartozó Vácott segít a Magyar Református Szeretetszolgálat több mint 50 önkéntessel. Az önkéntesek között a fiatal generáció is szép számmal képviselteti magát: a Lónyay Utcai Református Gimnázium érettségi előtt álló, 12. évfolyamos diákjaiból szerveződött önkéntes csapat is csatlakozott az MRSZ csütörtöki árvízvédekezéséhez. A helyszínen szolgáló önkéntesek homokzsákok töltésével és a gátak építésével, megerősítésével segítik a védekezést, míg a fővárosban csatlakozó – többségében női – önkéntesek 750 darab szendviccsel készülnek, mellyel nemcsak a saját önkénteseiket, hanem a Vácott napok óta rendkívül megerőltető szolgálatot teljesítő tűzoltókat is támogatják.

A Magyar Református Szeretetszolgálat szeptember 15-én országos adománygyűjtést is hirdetett az árvízi védekezés eszközeinek beszerzése, valamint a folyamatos ellátás biztosítása céljából. Az árvízi védekezést segítő adománygyűjtés támogatható a 1358-as adományvonal hívásával, az adomany.jobbadni.hu oldalon keresztül, valamint átutalással a 10702019-85008898-51100005 (CIB) bankszámlaszámon. (Sajtóközlemény)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments